Ortifus dona 20.000 dibuixos a la Biblioteca Valenciana

Es tracta d'una part de les vinyetes produïdes entre 1980 i 2020

per NLV

Cultura, InfoLlibres

La Biblioteca Valenciana rep la donació de 20.000 dibuixos d'Ortifus
La Biblioteca Valenciana rep la donació de 20.000 dibuixos d'Ortifus

El dibuixant Antonio Ortiz Fuster, més conegut com Ortifus, ha donat a la Biblioteca Valenciana 20.000 dibuixos originals d'humor gràfic datats entre el 1980 i el 2020, i publicats en diferents capçaleres de la premsa valenciana: Diario de Valencia, Noticias al Día i Levante-EMV.

La donació es divideix en dos períodes de la trajectòria professional del dibuixant: els treballs duts a terme fins al 1984 i els posteriors,  que s'han publicat a Levante-EMV, periòdic en el qual treballa actualment.

Ortifus és considerat com un dels millors dibuixants i il·lustradors valencians. La seua faceta més reconeguda, i sobre la qual s'assenta bona part de la seua carrera professional, és la de dibuixant de tires còmiques i humorista gràfic. La seua trajectòria es va iniciar al final del 1980, quan va començar a publicar les seues vinyetes en diferents mitjans de comunicació.

Al final del 1984 va publicar la seua primera tira al Levante-El Mercantil Valenciano, on s'ha convertit en un dels seus senyals més identificatius. D'altra banda, també ha col·laborat assíduament amb la Cartelera Turia i la revista Magazine.

Els seus treballs han excedit l'àmbit dels mitjans de comunicació i ha col·laborat amb institucions com ara la Universitat de València, la Universitat Politècnica de València, la Generalitat Valenciana, el Col·legi de Farmacèutics de València, amb el qual col·labora assíduament dins de la seua publicació Cuadernos de Farmacia i l'Ajuntament de València.

El dibuixant també ha sabut traslladar el seu humor i les seues particulars figures a la festa de les Falles, i ha dissenyat i creat monuments fallers tant per a les institucions, com per a diferents comissions falleres de secció especial.

Una de les funcions de la Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu és la d'adquirir en forma original o en reproducció obres valencianes. La donació de dibuixos originals d'Ortifus compleix aquest objectiu i resulta, a més, d'interés per a l'increment i el desenvolupament de la col·lecció d'aquest centre.

 

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací