Homenatge a l'actor Pep Cortés al Teatre Principal de València

per NLV

Cultura

Pep Cortés, teatre i vida
Pep Cortés, teatre i vida

La Dependent, l'Ajuntament d'Alcoi, l'Institut Valencià De Cultura i la Universitat Jaume I de Castelló han organitzat un homenatge a l'actor Pep Cortés (Alcoi, 1945 - Barcelona, 2019)  al Teatre Principal de València. Pep Cortés, teatre i vida es podrà veure aquest dissabte 27 de març a les 19h. L'entrada és gratuïta, només cal sol·licitar les invitacions en taquilla fins que es complete l’aforament.

Pep Cortés va dedicar tota la seua vida als escenaris.  Va començar la seua carrera en el teatre i també va fer cinema i televisió. Va aconseguir la professionalització de la Companyia de Teatre Estable La Cassola d'Alcoi -que va refundar el 1987 com La Cassola-, que va recuperar amb la direcció de l'obra de Dario Fo, Ací no paga ni Déu. Va col·laborar en moltes ocasions amb la companyia La Dependent.

Amb Estimat mentider va guanyar el premi a millor actor de la Generalitat Valenciana el 1992 . Uns anys després, el 1997, va obtindre dos premis més de la Generalitat, un a la millor direcció per Terentius i un altre a millor actor per La lliçó, d'Eugene Ionesco.

Va participar a Cuéntame cómo pasó (TVE),  Hospital Central (Telecinco), Senyor Retor o Unió Musical da Capo (Canal 9). Així mateix, va intervindre en pel·lícules com ara Todos a la cárcel, de García Berlanga, Son de Mar, de Bigas Lunas, o El Embrujo de Sanghai, de Fernando Trueba.

Els últims mesos de vida, malgrat el seu estat de salut, va continuar actiu, compaginant el seu paper en el musical Sugar amb la direcció d'Els Dies de la Nit, amb Tomàs Mestre i Neus Agulló.

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací