Un diàleg entre Picasso i Goya a la Fundació Bancaixa

L'exposició enaltirà la faceta de gravadors de tots dos artistes amb més de 200 obres

per EP / NLV

Cultura

Fundació Bancaixa enaltirà la faceta de gravadors de Picasso i Goya posant a dialogar més de 200 obres
Fundació Bancaixa enaltirà la faceta de gravadors de Picasso i Goya posant a dialogar més de 200 obres | Fundació BANCAIXA

La Fundació Bancaixa de València presentarà aquest dimecres, 31 de març, l'exposició Goya en la mirada de Picasso, que se centra en la presència del llegat del pintor de Fuendetodos en la producció del malagueny a través de la faceta com a gravadors d'aquests dos enormes creadors.

L'exposició, comissariada per Lola Durán Úcar, doctora en Història de l'Art i Cultura Visual, es compon d'una selecció de més de 200 obres, en la seua majoria gravats, que juntament amb pintures, fotografies i audiovisuals confronten l'obra d'aquests dos noms universals de la història de l'art i aprofundeixen en la influència que l'ideari de Goya va tindre en la producció dePicasso al llarg de tota la seua vida.

La mostra s'organitza en quatre àmbits: Mirada de joventut, que recull la producció més primerenca del malagueny ja inspirada per l'obra de Goya; El somni de la raó produeix monstres, en el qual conviuen gravats de Goya en la seua etapa madura amb l'obra gràfica de Picasso de principis dels anys 30; La Tauromàquia com a festa, un espai amb la correguda de bous com a protagonista, passió que compartien tots dos artistes, i Goya en els textos de Picasso, que mostra l'abast de l'impacte de Goya en l'obra de Picasso fins i tot en textos i poemes dels anys 50, avancen des de l'entitat cultural.

Aquesta nova perspectiva del treball d'ambdós es duu a terme l'any en què es compleixen 275 del naixement de Francisco de Goya. L'exposició ha sigut possible gràcies a la col·laboració del Museu Goya.

Les obres provenen de la Col·lecció Ibercaja-Museu Camón Aznar, el Museu Picasso de Barcelona i la Reial Acadèmia de Belles arts de Sant Ferran de Madrid. Unes obres a les quals se sumen les procedents del patrimoni artístic de la Fundació Bancaixa, que compta amb una de les col·leccions més extenses d'obra gràfica de Picasso i que ara ofereix l'oportunitat de conéixer-ne algunes inèdites.

Agermana’t

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací