Mor l'escriptor Josep Igual

per NLV

Cultura, InfoLlibres

El poeta, narrador, assagista i músic Josep Igual Febrer
El poeta, narrador, assagista i músic Josep Igual Febrer

Josep Igual Febrer (Benicarló, el Maestrat, 1966), poeta, narrador, assagista i músic ha mort aquest dijous a Amposta (el Montsià).

A la dècada del 1990, es va traslladar a la Ràpita i, posteriorment, a Amposta, a les Terres de l’Ebre. La seua trajectòria literària va començar amb la poesia i després va destacar com a narrador i  dietarista.

Va col·laborar amb articles, relats breus i poemes en diverses publicacions, revistes literaries i culturals del País Valencià i Catalunya, com ara Reduccions, L’aiguadolç, Passadís, Saó, Hoja de Valencia, L’Ebre, Ràpita, Duermevela, Plet, Crònica de Vinaròs o L’Arana.  Algunes de les seues obres han format part de diverses antologies literaries i s’han traduït a altres idiomes.

Va rebre diversos guardons, com ara el Ciutat de València de poesia el 1988, el Sebastià Juan Arbó de narrativa el 1997, el Cristòfol Despuig de narrativa el 1999, el J.M. Ribelles de poesia el 2000, el Vila de l’Ametlla de Mar de narrativa el 2005, el Ciutat d’Amposta el 2015, el 25 d’abril de narrativa de Benissa el 2018, el Ciutat de Carlet de poesia el 2019, i el Joan Fuster d’assaig dels Premis Octubre el 2019. Va publicar onze llibres de poesia i setze de narrativa i assaig, a més d’un disc de cançons.

Era membre de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana i d'El Pont Cooperativa de Lletres, el col·lectiu d'escriptors de les comarques valencianes del nord, que ha lamentat la seua pèrdua. 

Maestrat Viu i representants del món literari i editorial també han mostrat la seua consternació.

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací