Oltra defensa la Llei de Plurilingüisme: «L'obligació d'un govern és garantir que els xiquets tinguen més oportunitats»

per EP / NLV

Política

Mónica Oltra en la roda de premsa posterior al ple del Consell |EP
Mónica Oltra en la roda de premsa posterior al ple del Consell |EP

La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha defensat aquest divendres la Llei del Plurilingüisme, sobre la qual ha dit: «L'obligació d'un Govern és garantir als xiquets tindre més oportunitats».

Oltra ha respost així la pregunta sobre la manifestació en caravana de vehicles que ha convocat aquest dissabte la Plataforma Pilar de la Foradada per la Llibertat Lingüística contra la Llei del Plurilingüisme.

Sobre aquest tema, ha destacat que el Consell el que fa és «aplicar la llei» que permetrà a tots els xiquets, del Baix Segura i de la resta del País Valencià, que «a més d'història, biologia i geografia, tinguen un altre coneixement més, que és el valencià».

En aqueix sentit, ha recalcat que l'aprenentatge del valencià «no els llevarà res, però sí que els donarà oportunitats, igual que saber geografia o matemàtiques». «Quan siguen majors -ha insistit- estic segura que agrairan un sistema educatiu que els dona més oportunitats en la vida».

Per això, Oltra ha assenyalat que no entra a valorar les possibles mobilitzacions que es convoquen contra la llei perquè «totes les persones estan en el seu dret d'expressar el que siga convenient, però l'obligació d'un govern és garantir els drets dels xiquets a tindre més oportunitats en la vida».

 

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací