«Gabinet de curiositats», d’Anna Moner, ha estat l’assaig guanyador de l’enquesta de la Plaça del Llibre

El recull d’articles publicats originalment a Diari La Veu va rebre el Premi de la Crítica el 2016

per NLV

Cultura, InfoLlibres

L'escriptora i artista Anna Moner
L'escriptora i artista Anna Moner

La Plaça del Llibre ha fet públic aquest dijous el resultat d’una enquesta en què preguntava quines són les obres assagístiques més representatives del panorama valencià. En les propostes presentades hi ha hagut una clara guanyadora: «L’obra més votada ha estat Gabinet de curiositats, d’Anna Moner, editada per Pruna Llibres», han anunciat.

Gabinet de curiositats, de la nostra columnista Anna Moner, va rebre el Premi de la crítica al millor assaig el 2016. El llibre aplega articles publicats originalment a Diari La Veu entre octubre del 2013 i novembre del 2015. «Una immersió en les curiositats de la història de l’art, la ciència o els grans descobriments», en paraules del crític Francesc Calafat. 

«Són articles, escrits amb gran plasticitat, que miren d’auscultar el fons de personatges insatisfets, rebels, complexos o marginats (els experiments elèctrics d’Andrew Crosse i la seua influència en Mary W. Shelley, Caravaggio, Chopin, Artimisia Gentilischi, Georges Méliès, els autòmats, Houdini…), que, moguts pel desfici vital, estètic o d’ofici, ennaveguen el seu ofici o art per vies poc o gens concorregudes, per anar més enllà de les convencions i dels límits», assenyala.

«Gabinet de curiositats és la prolongació dels interessos de la novel·lista i pintora Anna Moner», conclou Calafat.

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací