El pati de la Casa Maians d’Oliva acull la presentació de l’últim número de la revista Cabdells

per NLV

Cultura, InfoLlibres

El pati de la Casa Maians d’Oliva acull la presentació  de l’últim número de la revista Cabdells
El pati de la Casa Maians d’Oliva acull la presentació de l’últim número de la revista Cabdells

El diumenge 28 de març, a les dotze del migdia, es va presentar el número 18 de Cabdells, revista d’investigació que edita anualment l’Associació Cultural Centelles i Riusech d’Oliva. L’acte va comptar amb l’assistència d’unes 40 persones, màxim de l’aforament permés per les autoritats sanitàries en l’actual situació d’emergència de salut pública.

En l’acte, celebrat al pati de la Casa Maians d’Oliva, van participar Antoni Esteve, president de l’Associació Cultural Centelles i Riusech; Manel Arcos, editor de la revista Cabdells; i Teresa Llopis Guixot, presidenta d’ARFO, l’Associació de Represaliats i Represaliades pel Franquisme d’Oliva. En el seu torn de paraula, Teresa Llopis va impartir una ponència detallada i documentada sobre les persones represaliades pel Franquisme a Oliva. Precisament, Llopis és l’autora de l’article Naix ARFO, l’Associació de Represaliats i Represaliades pel Franquisme d’Oliva, publicat en l’últim número de la Cabdells. La Cabdells d’enguany també inclou els estudis Virgen con Niño. Una restauración arqueológica, de Fanny Sarrió Martín i Luis Bertomeu Contreras; Dues imatges restaurades de la benaventurada Verge Maria, de Francisco Mestre Pons; Oliva i l’epidèmia de còlera de 1885, de Doménec-Xavier Canyamàs Vallcanera; Activitats culturals valencianistes a Oliva durant la dècada de 1970, de Josep Sendra i Molió; El plafó ceràmic de l’enginy, concreció material d’un projecte incomplet, d’Alejandro Cardona Ballester; i Un museu per a la festa de Moros i Cristians a Oliva. Una proposta de dinamització del centre històric d’Oliva, de Joan Bertomeu Castelló i Pau Pérez Ledo.

 

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací