Un altre atac a les seus de Lambda

Han tornat a bloquejar les entrades amb silicona, igual que la setmana passada i fa uns mesos, quan també van aparèixer missatges lgtbfòbics i masclistes a les façanes

per NLV

Societat

Un altre atac a les seus de Lambda
Un altre atac a les seus de Lambda

Les seus de Lambda, col·lectiu LGTB+ per la diversitat sexual, de gènere i familiar, a la ciutat de València, han sigut atacades aquest dilluns per segona vegada en menys d’una setmana, bloquejant les entrades a la seu de serveis generals de Lambda i del servei Orienta, l’Oficina LGTB de la Generalitat Valenciana, que gestiona l’entitat LGTB+.

Des de Lambda denuncien que aquests atacs són encoratjats pel feixisme i els discursos d’odi, «perquè l’enaltiment de l’odi no és una cosa de Twitter, és real i té conseqüències reals en les vides de les persones que són assenyalades com a objectiu», apunta Fran Fernández, coordinador general de Lambda.

No són fets aïllats. Fa sis mesos ja bloquejaren les portes de la mateixa manera i l’any passat un dia, en arribar a treballar, trobaren enganxines a la façana de la seu amb missatges lgtbfòbics i masclistes. «Aquests atacs feixistes són tan perillosos com inútils, perquè les incomoditats que provoquen només demostren que estem fent bé la nostra feina», afirma el coordinador del col·lectiu LGTB+.

De cada atac s’ha presentat la corresponent denúncia en comissaria on es fa constar expressament que, tenint en compte la natura dels serveis que es presten en ambdues seus, junt amb el fet que la resta de baixos propers al lloc dels fets no presenten danys semblants, «la motivació dels fets és l’LGTBfòbia». 

«Volen detindre la nostra feina, el suport que donem a les persones LGTB+ que ho necessiten, però no ho aconseguiran», assenyala Fran Fernández. En menys d’un hora ja s’havia accedit a les seus i el personal estava treballant amb normalitat, i gràcies al teletreball el funcionament de l’entitat no s’ha vist afectat. 

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací