Casado afirma que exigir el valencià «limita els coneixements dels alumnes i la llibertat per a treballar»

El PP presenta recurs d'inconstitucionalitat contra la llei Celaá perquè «ataca el castellà com a llengua vehicular»

per ACN / NLV

Política

El president del PP, Pablo Casado  | Guillem Guardiola  |  ACN
El president del PP, Pablo Casado | Guillem Guardiola | ACN

El PP ha presentat aquest dilluns un recurs d'inconstitucionalitat contra la Llei Orgànica de Modificació de la Llei Orgànica d'Educació (LOMLOE), coneguda com a llei Celaá. El president dels populars, Pablo Casado, ha argumentat que la norma «ataca el castellà com a llengua vehicular a tot l'Estat» i «va en contra de la unitat nacional». Segons el PP, la norma permet que algunes autonomies com Catalunya o el País Valencià tracten el castellà com a llengua «no pròpia, aliena, estranya, obligada o imposada que ha d'aprendre's o estudiar-se com una llengua estrangera més». En un acte a Madrid, Casado també ha afirmat que la LOMLOE «va contra la llibertat dels pares» i és un «atac frontal a l'educació concertada» i que exigir l'aprenentatge del valencià «limita els coneixements dels alumnes i la llibertat per a treballar»

El recurs del PP davant el Tribunal Constitucional (TC) impugna 16 articles de la llei i dues disposicions addicionals. Casado ja ha avançat que, més enllà del recurs, les autonomies governades pel PP avançaran la matriculació per garantir la «lliure elecció» i ampliaran els concerts educatius.

El líder del PP també ha dit que quan el PP torne a governar a l'Estat espanyol derogarà la Llei Celaá. Unió del Poble Navarrès (UPN) també s'ha sumat al recurs i el seu president, Javier Esparza, ha dit en l'acte que «sobren motius» per anar al TC, ja que la llei és una «cessió a l'independentisme» i un «atac frontal als drets de les famílies».

Casado ha subratllat que la norma és contrària a la «llibertat educativa». «Els fills no pertanyen a l'Estat. No podem acceptar que una ministra diga que els fills no són dels seus pares. Respecte la llibertat d'elecció de les famílies», ha dit el president del PP, que ha acusat Celaá de voler «enginyeria social».

Agermana't: Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací