Ribó assegura que el complement en les nòmines dels regidors es va aplicar «legalment i amb el vistiplau d'Intervenció»

per EP / NLV

Política

L'alcalde de València, Joan Ribó
L'alcalde de València, Joan Ribó

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha assegurat aquest dilluns que la decisió d'aplicar un complement en les nòmines dels regidors de l'equip de govern durant el mandat anterior, un fet que investiga l'Agència Valenciana Antifrau, es va fer «legalment i amb el vistiplau de la Intervenció municipal».

Així mateix, el batlle ha assenyalat que aquest assumpte va passar per junta de portaveus i pel ple de l'ajuntament i que «ningú va dir absolutament res: ni el PP, ni Cs», els dos partits de l'oposició en aquell moment.

Ribó, que ha participat en un acte organitzat per «Campanya per una Justícia Fiscal CV 2021», s'ha pronunciat d'aquesta manera quan li han preguntat per la investigació que ha obert Antifrau pel cobrament de 772.000 euros en sobresous de deu regidors de PSPV, Compromís i valència en comú en l'anterior mandat, del 2015 al 2019. En concret, s'investiga si els regidors es van fixar un complement de 25.000 euros a l'any per cobrar el mateix sou que un regidor amb dedicació exclusiva.

El responsable municipal ha destacat que «fa sis any», quan va assolir l'alcaldia el «primer» que va fer va ser reduir el sou de l'alcalde «un 30 per cent» i, «a continuació, escalonar els dels tinents d'alcalde i la resta amb un diferència de franja molt xicoteta».

Així mateix, ha manifestat que en aquell moment el seu equip -format per Compromís, PSPV i València en Comú- es va trobar «amb un problema que ens havia posat [el llavors ministre d'Hisenda] Cristóbal Montoro», ja que «tots els regidors no podien tindre dedicació exclusiva».

Joan Ribó ha concretat que hi havia «huit regidors» que no podien comptar amb la dedicació exclusiva i que es va decidir  no «condemnar» els edils de l'oposició a no tindre aquest tipus de dedicació. Per això es va possibilitar que «els tinents d'alcalde, que treballen tots els dies ací -exceptuant el primer i el segon perquè tenien representació política- pogueren cobrar com qualsevol altre», ha apuntat.

Igualment, ha indicat que «aquest sobresou  es va posar per igualar el salari de persones que estan en càrrecs de directors d'àrea amb persones de l'oposició».

«És curiós que quan s'ha acabat aquest període s'haja presentat una denúncia. Em sembla que sé d'on ve per les informacions que es donen», ha lamentat l'alcalde. En aquest sentit, ha asseverat que li produeix «certa pena» que per haver volgut «ajudar precisament a l'oposició siga, segurament algú de l'oposició, el qui presenta una denúncia per aquest tema».

«Quan vam tindre coneixement d'aquesta denúncia, aquesta vegada vam dir: ho lamentem. La llei de Montoro continua estant activa i ara es quedaran a l'oposició els huit llocs sense tenir dedicació exclusiva com demana aquesta llei», ha destacat el batlle.

Ribó ha subratllat que tot «es va fer amb el vistiplau d'Intervenció» municipal i ha rebutjat que aquella decisió es prenguera «per vulnerar la llei de Montoro». «Es va posar perquè volíem igualar als membres de l'oposició amb els membres de govern», ha reiterat.

«Que quede clar»

«Hi ha una llei de Montoro, però hi ha altres lleis que diuen que el govern pot establir els complements corresponents. Per això, vam tenir el vistiplau d'Intervenció, vull que quede clar», ha afirmat a continuació.

De la mateixa manera, l'alcalde ha considerat que també «és important que quede clar que això va ser investigat per un jutjat i el fiscal va dir que no hi havia cas».

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací