El Ministeri de Sanitat estudia ampliar les quarantenes per COVID a 14 dies davant de l'augment de la soca britànica

Simón demana extremar mesures durant la Setmana Santa per «evitar una quarta onada» de la pandèmia

per NLV

Societat

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), Fernando Simón
El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), Fernando Simón

El Ministeri de Sanitat debat des de fa almenys dues Ponències de Vacunes si amplia les quarantenes per COVID-19 a 14 dies davant de l'augment de la soca britànica, més resilient que la que predominava fins ara. Ho ha admés el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), Fernando Simón, que en la roda de premsa habitual dels dilluns per informar de l'última hora de la pandèmia també ha indicat que «és cert que estem en les fases inicials d'una quarta onada». Amb tot, Simón ha subratllat que si es compleixen les restriccions vigents per Setmana Santa, sumat al fet que «cada setmana hi ha més gent vacunada» es pot arribar a evitar aquesta quarta onada. 

Simón ha tornat a insistir en la necessitat «d'aguantar unes setmanes més» per aconseguir una situació més favorable. En aquest sentit no ha dubtat que es podran aconseguir els objectius establerts de tindre el 80% de la gent de més de 80 anys vacunada a finals de març o principis d'abril, «veurem si és una setmana, deu o quinze dies, però ho aconseguirem» i tindre el 70% de la població general vacunada a l'estiu.

També s'ha referit a la situació de Madrid després de les imatges «que preocupen» del cap de setmana de turistes eminentment francesos de festa pels carrers de la capital espanyola sense respectar cap de les mesures de seguretat. «Madrid està estable, amb un augment molt lleuger tot i que constant, però el problema és que parteix d'un punt més alt comparat amb la resta de comunitats autònomes». Per això ha considerat que «el truc consisteix a aplicar les mesures de restricció amb totes les persones que hi ha a l'Estat espanyol, siguen d'on siguen».

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací