El Teatre Arniches d'Alacant presenta la nova programació

per NLV

Cultura

El Teatre Arniches acull 40 activitats per al trimestre vinent a Alacant
El Teatre Arniches acull 40 activitats per al trimestre vinent a Alacant | IVC

El Teatre Arniches d'Alacant comptarà amb unes 40 activitats de teatre, circ, música, cinema i dansa durant el trimestre vinent, segons ha detallat la secretària autonòmica de Cultura i Esport, Raquel Tamarit, junt amb la delegada territorial de l'IVC a Alacant, Alicia Garijo.

En concret, el públic podrà gaudir de 9 espectacles de teatre, 4 de dansa, 3 de música, 2 de circ i 1 espectacle de cabaret. També hi haurà 12 sessions de la Filmoteca. Així com també d'altres activitats com 4 sessions de cinema integrades en MOVA, 2 presentacions literàries, la projecció d'1 documental, el Torneig de Dramatúrgia de l'IVC i 3 activitats dins del Festival de Cinema d'Alacant. Cinc d'aquestes propostes van adreçades al públic familiar.

Per a la secretària autonòmica, la recta final de la programació de l'Arniches 2020-2021 «ve marcada per la qualitat, la quantitat i diversitat d'opcions per a públics diferents». Tamarit ha qualificat la programació a Alacant com a «estable», ja que «s'ha demostrat que la cultura en directe és segura».

«És importantíssim ajudar el sector amb programacions, hem marcat un camí i un model de democratització de la cultura i de mesures de seguretat que fa factible continuar programant, adaptant-nos a cada moment i a cada situació», ha indicat.

Alicia Garijo ha destacat la seua «responsabilitat i il·lusió» per «mantindre la confiança oferint una programació de qualitat i diversa en condicions de màxima seguretat».

Programació
Respecte al mes d'abril, La meua nit amb Maud, d'Éric Rohmer serà la pel·lícula que es projectarà a la Filmoteca per a donar la benvinguda a aquesta nova programació.

Com ja és habitual en la primavera de l'Arniches, la dansa serà l'encarregada d'obrir la nova programació d'arts escèniques amb un espectacle emmarcat en el festival Abril en Dansa. S'hi podrà veure Oecumene, de la companyia Stocos, i Tout Finirà Bé, de Chirstine Cloux-Jorge Picó. A més, s'hi presentarà el llibre Dansa i Confinament, de Pepa Cases.

L'11 d'abril, hi actuarà el cantautor Julio Bustamante, Premi d'Honor de la Música Valenciana 2020.

Al maig la cita musical serà amb la banda de rock Leone en concert. Mentre que continua la col·laboració amb el Festival de Cinema d'Alacant amb la projecció de tres clàssics del cinema espanyol.

Durant aquest trimestre passaran per l'Arniches companyies de la talla de la Zaranda amb La batalla dels absents, La Dependent amb Icària, Moma Teatre amb La memòria de l'oblit, la companyia de circ Maintomano amb Sense por, Teatre del Barri amb Els que parlen, i Exlímite amb Els Remeis.

Al juny, hi haurà un tancament de temporada que torna a apostar pel talent local: «Som d'ací», amb dues produccions de professionals alacantins. Mercè Vila Godoy & Gloria Sirvent presenten El meravellós viatge de la Llija el 5 de juny dins del cicle «Som Menuts» i la companyia de circ Lucas Escobedo representarà Paüra el 12 de juny.

Finalment, en la línia de col·laboració amb institucions i associacions, i atés que «Fesfoc», un any més, no podrà celebrar-se a l'aire lliure, el Teatre Arniches acollirà aquesta nova edició, que presentarà el concert de Xavi Sarrià el dissabte 19 de juny.

 

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací