El castell de Xàtiva torna a obrir les portes

per NLV

Territori

Roger Cerdà, Raquel Caballero, Juan Giner i Ricardo Martínez, visiten el castell de Xàtiva amb motiu de la reobertura
Roger Cerdà, Raquel Caballero, Juan Giner i Ricardo Martínez, visiten el castell de Xàtiva amb motiu de la reobertura | Ajuntament de Xàtiva

El castell de Xàtiva (la Costera) reobri amb una sèrie de millores que s'han dut a terme des que es va tancar al públic el mes de desembre passat a conseqüència de l'avanç de la pandèmia. Les reformes han afectat els banys de l'entrada de la plaça d'armes i els que estan al costat de la porta dels Socors, la cafeteria i els salons del restaurant. També s'han fet nombrosos treballs per part de les Brigades i del personal de manteniment.

L'alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, juntament amb la regidora de Turisme Raquel Caballero, el regidor de Mobilitat Juan Giner i el regidor de Serveis Públics, Ricardo Martínez, han realitzat aquest dimecres una visita prèvia abans de la reobertura.

Sobre aquest tema, l'alcalde ha indicat que l'Ajuntament de Xàtiva ha fet una aposta «decidida» per la revitalització i la millora dels espais d'«un lloc emblemàtic» de la ciutat com és el castell de Xàtiva, amb una inversió que supera els 250.000 euros.

Cerdà ha anunciat també que s'ha demanat una reunió de la Comissió Mixta del Castell per a tractar les diverses problemàtiques que hi existeixen i, al mateix temps, exigir a la Generalitat Valenciana que aprove el Pla Director del castell, que ha de guiar el futur i les inversions a la fortalesa. Unes inversions que vindran amb el corresponent finançament de la Generalitat.

Per la seua banda, Caballero ha recordat que la reobertura es fa amb una restricció de trànsit per als diumenges i festius «a causa dels problemes del passat pont d'octubre, però que es produeixen des de fa anys».

Tren turístic
D'aquesta manera, les persones interessades a pujar al Castell els diumenges i festius podran fer-ho a peu, utilitzant l'habitual tren turístic, amb eixida des de la Font del Lleó, o el nou bus-llançadora que se situarà al Centre d'Especialitats de l'Espanyoleto amb un preu d'1 euro i on es disposarà d'aparcament.

La regidora de Turisme també ha apuntat que es posa en marxa la nova entrada conjunta al Castell i als Museus amb la intenció que la gent que vinga al castell conega tot el centre històric i el seu patrimoni.

El preu serà de 6 euros per a l'entrada general, 4 restringida (per a jubilats i carnet Jove) i gratuïta per a menors de 8 anys o veïns i veïnes de Xàtiva amb carnet de la biblioteca. En tots els casos serà necessari traure el tiquet previ per a accedir-hi -a través de la pàgina web de Xàtiva Turisme-, i només es vendran 150 entrades per hora per a controlar l'afluència, per la qual cosa diàriament podran visitar la fortalesa un total de 1.300 persones.

 

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací