Xavi Sarrià en concert al Teatre Principal de València

L'estrena de l'espectacle «No s'apaguen les estreles» hi tindrà lloc el 29 i 30 d'abril

per NLV

Cultura

Xavi Sarrià
Xavi Sarrià | IVC

L'Institut Valencià de Cultura ha presentat l'estrena de l'espectacle No s’apaguen les estreles, de Xavi Sarrià, que tindrà lloc en el Teatre Principal de València els dies 29 i 30 d'abril. S'ha afegit un segon concert després que les entrades del primer s'esgotaren en temps rècord, fins i tot abans de poder realitzar la presentació.

L'espectacle naix arran de la cançó del mateix títol que va ser banda sonora de la pel·lícula La mort de Guillem i en pocs mesos ja suma més de 700.000 reproduccions a les plataformes digitals. L'espectacle, amb un format innovador de concert documental, conjuga cançons i audiovisuals que es projectaran en una pantalla pròpia en forma de cor, fa un cant a la perseverança, la resiliència i la solidaritat de la gent humil i senzilla del nostre país, i es vertebra amb les històries de nou protagonistes.

La directora adjunta de Música i Cultura Popular de l'Institut Valencià de Cultura, Marga Landete, va presentar els espectacles acompanyada per Xavi Sarrià i va explicar: «Continuem incloent la música com a part inseparable de l'espai tan emblemàtic que és el Teatre Principal de València i ens complau anunciar una segona data de l'estrena de No s’apaguen les estreles. Va ser una sorpresa que fins i tot abans de poder fer la presentació de l'espectacle s'esgotaren les entrades del primer dia programat. És un espectacle simbòlic i amb un concepte diferent de concert-documental que pensem que serà tot un èxit».

Per part seua, Xavi Sarrià va explicar el fons i el context d'aquest espectacle: «Vivim temps difícils i precisament en aquests moments és quan més necessàries es fan les experiències resilients i lluitadores de la nostra gent. L'espectacle és un alé de coratge i autoestima per a enfrontar el moment actual, perquè en temps de foscor, la cultura pot ser llum».

Concert documental

Amb sonoritats i instrumentació mediterrànies, l'espectacle s'endinsa en el repertori més emotiu de Xavi Sarrià, elaborat durant més de dues dècades en solitari i liderant Obrint Pas. Sis músics l'acompanyen en l'escenari: dolçaina, acordió i llaüt amb Hèctor Peropadre, guitarra amb Xiomara Abelló, baix amb Diego Barberà, teclats amb Daniel Tomàs, percussions amb Luis Súller i la veu de Key Day.

Els audiovisuals que es projectaran durant l'espectacle formen part del documental No s’apaguen les estreles, un treball dirigit per Xavi Sarrià amb guió de David Segarra, realització de Víctor Serna i música original de Míriam Alzines. Les imatges es projectaran en una pantalla pròpia i interactuaran durant el concert acompanyant a la banda, com un músic més.

El documental s'estrenarà en paral·lel a l'estrena del concert. Així, el projecte és una cançó, un documental i una gira, un projecte transmedia dissenyat per a ser difós en xarxes i en televisions, en concerts en espais tancats o a l'aire lliure.

Les entrades per al concert del dia 29 d'abril estan a la venda a les taquilles del Teatre Principal i també en el següent enllaç.

 

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací