Un projecte per generar biomassa a la serra d'Espadà

per EP / NLV

Territori

Un projecte per generar biomassa a la serra d'Espadà
Un projecte per generar biomassa a la serra d'Espadà

La Diputació de Castelló dona suport a la Generalitat Valenciana en la seua cerca de finançament europeu per a la implementació d'un projecte pilot que genere activitat econòmica i cree llocs de treball a la Serra d'Espadà a partir de la utilització de la biomassa del parc natural com a combustible de grans calderes d'edificis públics.

Així s'ha posat de manifest en la reunió que el president, José Martí, i la diputada de Medi Natural, María Jiménez, han mantingut amb el director general de Prevenció d'Incendis Forestals, Diego Marín Fabra, i el director del Parc Natural de la Serra d'Espadà, José Vicente Escobar. L'objectiu és redactar un projecte potent que tinga cabuda en el programa Life, que és l'instrument financer de la Unió Europea per al Medi Ambient.

Martí ha destacat que «la Diputació de Castelló vol ser actor» d'un projecte que necessita la intervenció d'agents privats i públics, en la redacció dels quals es determinarà el grau i la naturalesa de la implicació de cadascuna de les parts, així com el dels edificis públics en els quals s'instal·laria una caldera de biomassa.

Reunió de José Martí i María Jiménez amb Diego Marín Fabra i José Vicente Escobar

El president ha assenyalat que l'objectiu és «tirar avant un projecte que resulte reeixit i atractiu i convide altres sectors de l'economia a interessar-se per la biomassa com a combustible».

Es tracta, ha afegit, de posar en valor el patrimoni natural, ser capaços de generar activitat econòmica amb la gestió forestal i la cura dels boscos i, en conseqüència, crear llocs de treball «possibilitant que hi haja persones que puguen desenvolupar el seu projecte de vida en l'àmbit rural».

Economia circular
És una aposta per l'economia circular i les energies alternatives que «a més, ajudaria a mantindre net i cuidat el bosc, reduint el risc de propagació d'incendis i incrementant, per tant, el nivell de seguretat de les persones que resideixen en l'àmbit rural», ha apuntat.

«Estem convençuts que tots podem aportar el nostre granet d'arena en la lluita contra el canvi climàtic i, òbviament, en la Diputació de Castelló estem disposats a fer-ho», ha destacat Martí, qui ha indicat que, si a més ajuda a lluitar contra la despoblació, «millor que millor, perquè lluitar contra la despoblació és lluitar contra la desigualtat».

 

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací