L'oli ecològic assoleix preus un 33% per damunt del convencional al final de la campanya

per EP / NLV

Territori

L'oli ecològic assoleix preus un 33% per damunt del convencional al final de la campanya
L'oli ecològic assoleix preus un 33% per damunt del convencional al final de la campanya

La campanya de l'olivar per a oli ecològic ha acabat amb uns preus superiors a un 33% dels liquidats a les almàsseres per a l'oli convencional.

Segons dades de l'almàssera Sant Cristòfol de la Canyada (l'Alcoià), una de les primeres cooperatives que va obtindre el certificat del Comité d'Agricultura Ecològica valencià (CAECV), i una de les principals productores d'oli d'oliva ecològic del País Valencià, els preus abonats als seus socis han oscil·lat entre els 2,50€/kg i 2,90€/kg per a l'oli convencional, i entre els 3,40€/kg i 3,80€/kg per a l'ecològic, amb una evolució dels preus a l'alça al llarg de la campanya.

«Parlem d'una mitjana del 33% més per produir mitjançant el mètode ecològic, la qual cosa significa que a més d'obtindre majors ingressos i rendibilitat com a agricultors per fer agricultura ecològica, produïm productes més sostenibles i cuidem l'entorn», ha explicat el president del CAECV, José Antonio Rico, en un comunicat.

Un cultiu en constant evolució

En els últims anys, l'augment de la superfície dedicada al cultiu d'olivar per a oli ecològic certificat no ha parat de créixer. De fet, s'ha convertit en una de les produccions amb major superfície certificada arreu del País Valencià, amb més de 5.600 hectàrees i una producció propera a les 5.000 tones.

Del 2015 al 2020, la superfície certificada ha augmentat un 47%, mentre que la producció ecològica ho ha fet en un 20,1%.

Les principals zones productores d'olivar certificat en ecològic se situen a l'Alcoià, l'Alt Vinalopó, el Comtat, la Vall d'Albaida, la Canal de Navarrés, Utiel-Requena i el Maestrat.

Per al president del CAECV, atès que són les comarques interiors del País Valencià, «podem afirmar que aquest tipus d'agricultura està afavorint l'activitat en zones rurals desfavorides i ajuda a fixar població i a revitalitzar-les econòmicament».

Els olis d'oliva verge extra ecològics del País Valencià tenen una «gran acceptació en els mercats per la seua excel·lent qualitat i la seua capacitat innovadora», ha ressaltat.

En els últims anys, a més d'haver format part de les principals guies referents del sector oleícola mundial, han rebut un gran nombre de reconeixements estatals i internacionals en concursos com ara l'Olive Oil Competition del Japó, ESAO Awards (Alemanya), Olive Oil Award Biofach, New York Olive Oil Competition, entre d'altres.

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací