Ribó defensa un centre històric com «el de la majoria de ciutats d'Europa», amb «els vehicles necessaris»

per EP / NLV

Política

Ribó defèn un centre històric com en "la majoria de ciutats d'Europa", amb "els vehicles necessaris"
Ribó defèn un centre històric com en "la majoria de ciutats d'Europa", amb "els vehicles necessaris"

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha defès aquest dijous que el centre històric de la ciutat siga com «el de la majoria de ciutats d'Europa», només amb els «vehicles necessaris». Així, ha considerat que limitar l'entrada del trànsit rodat a Ciutat Vella «és bo per a la ciutat, el comerç i el centre».

Ribó s'ha pronunciat d'aquesta manera en la roda de premsa en què ha presentat el Marc Estratègic de la capital valenciana quan li han preguntat per l'entrada en vigor de les noves normes de circulació de vehicles per Ciutat Vella i l'inici del període en el qual començarà a sancionar-se als que transiten sense la corresponent autorització.

La posada en marxa d'aquest nou sistema i de les multes, també a partir de la instal·lació de les càmeres que vigilaran l'entrada del trànsit rodat, està previst que es faça efectiva al llarg d'aquest mes d'abril.

Fonts municipals han recordat que al març es va iniciar la fase d'informació, que encara està en marxa, i han apuntat que no es contempla cap retard en aquest calendari. Quan les noves normes es facen efectives al llarg d'aquest mes, començarà a haver-hi sancions per als no autoritzats. Fins llavors, continua la fase d'informació sense multes i obert el període en el qual la Regidoria de Mobilitat Sostenible està posant-se en contacte amb els veïns que han demanat els permisos, han precisat.

Joan Ribó ha assenyalat també que s'ha fixat el mes d'abril com a data per a l'entrada en vigor d'aquest nou sistema de circulació per Ciutat Vella. Després d'açò, ha manifestat que «és important que el centre de València comence a ser com el centre de la majoria de les grans ciutats europees, en el quals només entren els vehicles necessaris».

"Això s'ha de concretar. S'està concretant, però la idea està clara: farem que el centre de València siga igual que el centre de Munic o el centre de les majories de les ciutats europees», ha exposat el responsable municipal. «S'ha d'engegar ja perquè és bo per a la ciutat, per al comerç i el centre de la ciutat», ha afegit Ribó.

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací