Els allotjaments rurals del País Valencià registren una ocupació del 60%

per EP / NLV

Societat

Els allotjaments rurals del País Valencià registren una ocupació del 60%
Els allotjaments rurals del País Valencià registren una ocupació del 60%

L'ocupació dels allotjaments rurals al País Valencià entre l'1 i el 4 d'abril arriba al 60%, segons dades de EscapadaRural.com, portal líder del sector rural.

El País Valencià es troba per darrere de la Comunitat de Madrid (94%), el País Basc i Catalunya (78%), i per davant d'Andalusia (53%), Múrcia (49%), Extremadura (48%), Navarra ( 47%), Castella-la Manxa (46%), Aragó (39%) i Castella i Lleó (35%) i la Rioja (32%).

A nivell estatal la dada se situa en el 49%. El tancament perimetral, marcat des del govern espanyol a totes les comunitats autònomes (exceptuant  les Illes Balears i les Illes Canàries) a causa de  la pandèmia de la COVID-19, permet la mobilitat intracomunitària i posa el focus en les destinacions de proximitat.

Els turistes rurals aprofiten aquests dies festius per descobrir zones pròximes i gaudir de les seues vacances en plena natura. Després de l'anunci del govern espanyol, la recerca d'allotjaments rurals en EscapadaRural.com va augmentar un 18% respecte als primers dies de març.

Aquestes xifres, unides a les dades d'ocupació,  confirmen l'interès que el turisme rural segueix despertant aquest 2021 entre els viatgers.

«Fa tot just dues setmanes la xifra de reserves se situava per sota del 20%, la qual cosa indica que creixen a mesura que s'acosten els dies de festa», explica Empar Baños, responsable de premsa de EscapadaRural.com.

La Setmana Santa és tradicionalment una temporada clau per al sector del turisme rural -el 2019 l'ocupació mitjana va ser d'un 72% -, un sector que aquest any s'ha adaptat a les restriccions de mobilitat imposades per la crisi sanitària de la COVID-19, però que confia a salvar la campanya amb el viatger intracomunitari.

«L'oportunitat aquest any passa pel turista que aprofita la situació per conèixer millor les zones rurals de la seua comunitat, triant un establiment rural proper i en contacte amb la natura», afegeix Baños.

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací