L'Ajuntament de Castelló de la Plana treballa per restablir el sistema informàtic

El ciberatac ha afectat serveis de tramitació en línia com ara la seu electrònica, el portal tributari i la web municipal, a més de les eines informàtiques de gestió interna del consistori

per EP / NLV

Societat

L'Ajuntament de Castelló de la Plana treballa per restablir el sistema informàtic
L'Ajuntament de Castelló de la Plana treballa per restablir el sistema informàtic

La regidora de Modernització i Innovació Digital a Castelló, Mónica Barabás, ha mantingut aquest divendres una reunió de treball amb els tècnics municipals i especialistes de el Centre Criptològic, un organisme dependent del Ministeri de Defensa i del Centre de Seguretat TIC del País Valencià a fi de «seguir avançant en el procés de restabliment del sistema informàtic municipal després del ciberatac patit aquesta setmana», segons ha informat el consistori en un comunicat.

«Els treballs avancen satisfactòriament i tot i que el procés de restauració és complex, la previsió és recuperar progressivament eines de gestió interna i externa que permeten restablir serveis», ha assenyalat la regidora, que ha agraït «la feina incansable dels tècnics municipals per posar solució al més prompte possible».

L'Ajuntament ha explicat que «després de la fase de diagnòstic, en què es va constatar que l'atac es va produir per un virus ransomware d'encriptació de dades, es va neutralitzar el perill i els especialistes informàtics s'han centrat en el restabliment de sistema» . «Ara s'estan fent les comprovacions tècniques oportunes per poder implementar la restauració de manera segura», ha afegit.

Així mateix, ha dit  que «el sistema de seguretat amb què compta l'Ajuntament de Castelló de la Plana compleix els estàndards exigits per l'Esquema Nacional de Seguretat en matèria de ciberseguretat per a administracions municipals» i ha ressaltat que «es va actualitzar  just uns dies abans de l'atac informàtic».

El ciberatac ha afectat a serveis de tramitació en línia com la seu electrònica, el portal tributari i la pàgina web municipal, a més de les eines informàtiques de gestió interna de l'Ajuntament.

Terminis suspesos

Per això, el govern municipal ha suspès els terminis administratius que depenen de l'administració municipal com la tramitació de subvencions, les ajudes del Pla Resistir, la presentació a oposicions o sol·licituds per al programa Jornals de Vila. En aquest sentit ha assenyalat que «s'ampliaran deu dies hàbils a partir de l'endemà de la reobertura dels serveis d'atenció presencial del registre».

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací