Els treballadors que l'any passat van estar en ERTO podran pagar la renda en sis mesos sense interessos

El fet d'haver rebut sous de dos pagadors, l'empresa i el SEPE, rebaixa les exempcions de la declaració

per NLV

Societat

Els treballadors que l'any passat van estar en ERTO podran pagar la renda en sis mesos sense interessos
Els treballadors que l'any passat van estar en ERTO podran pagar la renda en sis mesos sense interessos

Els treballadors que l'any passat van estar afectats per un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) derivat de la pandèmia de la COVID-19 podran pagar l'impost de la renda, si la declaració els ix positiva, en sis mesos sense interessos. El Ministeri d'Hisenda aprovarà el canvi en els pròxims dies i els afectats podran satisfer l'impost entre el juliol i el desembre. Les prestacions que han cobrat els treballadors sotmesos a una d'aquestes regulacions tributen com a rendiment del treball, però les paga el Servei Públic d'Ocupació (SEPE). Això fa que el treballador haja tingut dos pagadors, una situació que Hisenda preveu i que regula amb límits d'exempció més baixos que amb un de sol. 

En concret, un treballador que ha cobrat fins a 22.000 euros en l'exercici corresponent d'un sol pagador està exempt de fer la declaració. Però si ha cobrat de dos pagadors, els límits són de 14.000 euros per al primer i de 1.500 per al segon. Segons l'Agència Tributària, aquest any hi haurà uns 327.000 nous declarants que compliran amb aquests supòsits.

D'altra banda, el SEPE no està obligat a fer la retenció mensual de la part corresponent a l'IRPF a les nòmines que paga si els imports són inferiors a 14.000 euros, si no és que el treballador ho demana expressament. És per això que molts dels afectats hauran de regular de colp la seua situació en la campanya de la declaració de la renda que comença el 7 d'abril.

L'Agència Tributària està enviant cartes informatives als nous declarants en què els indica que poden fraccionar el pagament en sis terminis sense interessos si la declaració els ix a pagar, començant el 20 de juliol i acabant el 20 de desembre.

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací