Una campanya europea demana l'alliberament de les patents de les vacunes

La Iniciativa Ciutadana Europea «Right to Cure» pretén trobar una cura contra la COVID-19 per a totes les persones i alliberar les patents dels medicaments

per NLV

Societat

Una campanya europea demana l'alliberament de les patents de les vacunes
Una campanya europea demana l'alliberament de les patents de les vacunes

Més de 35 organitzacions, associacions, sindicats, ONGD valencianes s'han sumat a la Iniciativa Ciutadana Europea «Right to Cure» que pretén recollir 1 milió de signatures per fer realitat l'accés amb equitat a les vacunes contra la COVID-19 i han convocat concentracions aquest dimecres, 7 d'abril, dia mundial de la Salut, per sensibilitzar la població de la necessitat de promoure aquests canvis, per raons, no només de justícia, sinó ètiques i també per raons de salut pública.

En la presentació de la campanya, que va tindre lloc el passat 31 de març a la seu d'Intersindical Valenciana, s'hi va assenyalar que «mentre la pandèmia es propaga com la pólvora, les solucions han de viatjar encara més ràpid perquè ningú està fora de perill fins que les vacunes arriben a totes les persones i a tots els llocs».

Els representants de la campanya van ressaltar que «ara és el moment de vèncer el virus de la desigualtat i controlar el de la pandèmia». Considerem les vacunes com un bé comú que han de ser accessibles a tota la població, fent prevaler el dret a la salut sobre el lucre de la indústria farmacèutica. Per fer realitat les #vacunasparatodos «és imprescindible suprimir, en aquesta emergència sanitària, els monopolis de les patents».

La concentració a València serà a la plaça de l'Ajuntament a les 19 h. També se'n faran en altres punts del País Valencià, com ara Torrevella i Alacant. En totes les concentracions es garantiran el seguiment de les normes sanitàries establertes amb motiu de la crisi sanitària.

Els representants de la campanya conscients de la importància i la urgència del tema animen a les valencianes i valencians, i a les organitzacions i col·lectius a donar suport a la  Iniciativa Ciutadana Europea «Right to Cure» per obtenir un milió de signatures abans de l'1 de febrer del 2022.

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací