El MACA rep una donació de 291 obres

El Museu d'Art Contemporani d'Alacant custodiarà la col·lecció d'art propietat de Michael Jenkins i Javier Romero, amb peces de155 artistes internacionals

per NLV

Cultura

El Museu d'Art Contemporani d'Alacant (MACA)
El Museu d'Art Contemporani d'Alacant (MACA)

El Museu d'Art Contemporani d'Alacant (MACA) ha rebut la donació de la col·lecció d'obres d'art propietat de Michael Jenkins i Javier Romero, composta per un total de 291 peces corresponents a 155 artistes internacionals, per a la seua custòdia, conservació, investigació i exhibició. Un conjunt valorat en 2.028.770 euros.

La proposta de donació s'aprovarà aquest dimarts en la Junta de Govern municipal, ha apuntat el consistori en un comunicat. La col·lecció consta d'obres de diversos artistes contemporanis estatals, entre els quals Teresa Lacenta, i els alacantins Aurelio Ayela o Olga Diego; i internacionals, amb els nord-americans Leonardo Drew, Kara Walker Tony Feher, Jeff Gibson, Corita Kent, el veneçolà Arturo Herrera, el canadenc Tony Gray, el brasiler Vik Muniz, l'alemanya Janaina Tschape, l'italià Massimo Pisani, la britànica Amalia Pica, el suec Claes Oldenburg o el japonès Takashi Murakami, entre d'altres.

El regidor de Cultura, Antonio Manresa, ha manifestat la seua «satisfacció» per poder incloure aquesta «magnífica col·lecció»  a les galeries del MACA. «Es tracta fonamentalment de pintures, il·lustracions o fotografies, tot i que també hi ha escultures i collages, d'artistes d'avantguarda que han exposat pels cinc continents», ha afegit.

Antonio Manresa ha anunciat també que la passada setmana el govern municipal va aprovar l'acceptació de la donació de huit obres al MACA de dues artistes espanyoles per incrementar els fons de l'Ajuntament: dues obres de la pintora toledana Amalia Avia, dos aiguaforts propietat de la crítica i gestora cultural Isabel Tejeda Martín, i sis obres de l'alacantina Olga Diego en què es combinen tintes, grafit i aquarel·la sobre paper.

Actualment es pot gaudir al MACA de la Col·lecció Art Segle XX, donada per Eusebi Sempere a la ciutat, part de la Col·lecció Fundació Mediterrània, que ha substituït la Col·lecció de Juana Francès que la mateixa artista va llegar a Alacant el 1990, i els Semperes de Sempere adquirits per l'Ajuntament des del 1997.

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací