Bonig considera les assignatures troncals en valencià «un atropellament al dret a la llibertat d’elecció»

per EP / NLV

Política

La presidenta del PP, Isabel Bonig
La presidenta del PP, Isabel Bonig

La presidenta del PP, Isabel Bonig, en una visita que ha fet aquest dimarts a Albatera (el Baix Segura), on s’ha reunit amb l’alcaldessa, Ana Serna, i el president de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón, s’ha manifestat «en contra de la imposició obligatòria de l'ensenyament en valencià del 25% de les assignatures troncals en primària, secundària, batxillerat i FP». 

Considera que «imposar a tots els alumnes assignatures troncals en valencià és un atropellament i suposa un clar detriment de la qualitat educativa». «Des del PP serem ferms en aquesta posició», ha remarcat.

Bonig ha assegurat que el PP posarà els seus serveis jurídics «a disposició de les AMPAS i dels pares que vulguen recórrer la imposició lingüística per al pròxim curs». «És un procés en el qual no hi ha hagut participació i s'ha enganyat les famílies a les quals van prometre que no se'ls exigiria el valencià», ha continuat. Per això, els prestaran ajuda per tal que «interposen recurs davant de la Conselleria i, si és desestimat, que acudisquen al Tribunal Superior de Justícia», ha indicat.

La líder del PP, ha recordat que «no seria la primera vegada que la Diputació d'Alacant i el Partit Popular recorren el decret del xantatge lingüístic, que ja ha estat frenat als tribunals». «Puig acumula més de 40 sentències condemnatòries contra la seua política lingüística i la seua manera d'educar és contrària a la llibertat, a la Constitució i a l'Estatut d'Autonomia», ha afegit.

Segons Bonig, el PP «és el partit de la llibertat i volem que els pares decidisquen si volen que els seus fills estudien en castellà o en valencià i que es conserve l'exempció del valencià recollida en la Llei d’Ús.

D’altra banda, també s’ha referit a la Llei de Funció Pública Valenciana i ha afirmat que l’aplicació «suposarà que quasi 8.000 funcionaris interins vagen al carrer». I ha criticat que la normativa «imposa per primera vegada en la història el requisit del valencià per a tots els funcionaris, no només de la Generalitat sinó també dels ajuntaments, en un clar desavantatge de les zones castellanoparlants». «La derogaré si arribe al Govern valencià», ha sentenciat.

«Hi ha el dret constitucional de la gent a expressar en castellà o valencià. Serà un mèrit però no un requisit imprescindible», ha conclòs.

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací.