Carme Forcadell: «La presó no és el final de res, és la continuació de la lluita»

Dolors Bassa abans d'entrar al centre penitenciari: «No canviarem cap convicció»

per ACN / NLV

Política

Carme Forcadell abans d'entrar a la presó de Wad-Ras
Carme Forcadell abans d'entrar a la presó de Wad-Ras | Mariona Puig

L'expresidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, ha tornat a la presó Wad-Ras després que el Jutjat de Vigilància Penitenciària li haja revocat el tercer grau. «La presó no és el final de res, és la continuació de la lluita», ha dit Forcadell al centenar de persones que s'ha concentrat a l'entrada del centre penitenciari. L'expresidenta del Parlament ha agraït el suport a tots els manifestants i ha garantit que continuarà «lluitant i persistint» per «guanyar». «Mai us ho agrairé prou, mai m'he sentit sola i sempre m'he sentit estimada, no us ho podré agrair mai», ha afegit.
Forcadell ha tornat a la presó després que aquest dimarts el Jutjat de Vigilància Penitenciària li haja revocat el tercer grau arran d'un recurs de la fiscalia. També se li ha retirat a Dolors Bassa, que ha tornat a la presó de Puig de les Basses. Aquest juliol el Tribunal Suprem ja va suspendre el tercer grau als presos de Lledoners. Tant Forcadell com Bassa van complir la quarta part de la pena l'11 de febrer passat.

Encara que fa uns mesos el jutjat va optar per mantenir el tercer grau a les dues preses, ha apuntat que ja no pot fer-ho amb els mateixos arguments després que el Suprem revocara la decisió i suspenguera el tercer grau als set presos homes. 

Bassa: «Que la ràbia i la injustícia les canviem amb fermesa»

L'exconsellera Dolors Bassa ha tornat a ingressar a la presó del Puig de les Basses aquest dimarts poc abans de tres quarts de nou del vespre. «Que la ràbia, la indignació i la injustícia les puguem canviar amb fermesa. Seguim endavant, no canviarem cap convicció i segur que al final guanyarem», ha dit Bassa en una paraules que ha dirigit al centenar de persones que l'han acompanyada, en una comitiva encapçalada per Pere Aragonès. El vicepresident amb funcions de president ha llançat un missatge a l'Estat i ha assegurat que mantindran «sempre els ideals de República, independència i justícia social».

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací.