Montero reclama que no es «revictimitze» durant els judicis les dones que han patit agressions sexuals

La ministra d'Igualtat recorda que «només el 8%» d'agredides denuncien i considera clau que no se senten qüestionades

per NLV

Societat

Judici contra quatre acusats d'una violació múltiple a Sabadell | TSJC
Judici contra quatre acusats d'una violació múltiple a Sabadell | TSJC

Irene Montero ha lamentat aquest dimarts que la dona que «va patir una violació múltiple» a Sabadell haja hagut de «reviure aquesta violència durant el judici», igual com ho fa, afegeix, qualsevol dona que denuncia una agressió sexual. La ministra d'Igualtat ho ha escrit a Twitter, on ha afegit que «evitar la revictimització és una obligació ineludible per a totes les institucions». En una segona piulada Montero ha recordat que «només el 8% de les dones que ha patit violència sexual denuncia». Per això ha considerat clau «que cap dona se senta insegura ni qüestionada quan ho faça». La segona piulada acaba: «No esteu soles». 

Montero ha fet aquestes reflexions hores després que s'haja celebrat la primera sessió del judici contra els acusats d'una violació múltiple a Sabadell el 2019. La víctima ha relatat davant del jutge la brutalitat de l'agressió sexual, i ha assegurat que hi van participar tres persones de manera activa mentre tres més s'ho miraven sense socórrer-la.

La jove, que llavors tenia 18 anys, ha explicat que va ser assaltada i acorralada de matinada al centre de la ciutat i arrossegada fins a un local. «Tenia molta por, no sabia si m'anaven a matar», ha explicat en la primera sessió del judici.

Durant l'interrogatori, el fiscal ha mostrat un to fred, li ha preguntat si va intentar fugir i ha posat en dubte algunes de les seues declaracions. La víctima ha explicat que pateix seqüeles psicològiques des d'aquella nit.

 

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací.