La Generalitat demana al Govern espanyol que prorrogue la moratòria dels desnonaments almenys fins a finals d'any

per EP / NLV

Política

El vicepresident segon i conseller d'Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, ha enviat una carta aquest dimecres als ministres d'Agenda Urbana, José Luis Ábalos, i Drets Socials, Ione Belarra, en què demana al Govern espanyol que prorrogue «almenys» fins al 31 de desembre la moratòria que prohibeix els desnonaments a l'estat espanyol, més enllà de la finalització de l'estat d'alarma.

Dalmau (Podem) va anunciar aquesta petició després de presentar la nova unitat antidesnonaments de la Generalitat, amb l'objectiu d'evitar que hi haja desallotjaments quan previsiblement finalitze l'estat d'alarma el 9 de maig, com va anunciar Pedro Sánchez aquest dimarts.

«No pot ser que la gent haja d'eixir de les seues cases quan acabe l'estat d'alarma», ha dit als periodistes després d'advertir que «els mateixos fons d'inversió diuen que és possible que es duguen a terme 40.000 desnonaments» a l'estat espanyol si no s'amplia la moratòria.

Amb aquesta petició, el vicepresident segon ha advocat per diferenciar la «via valenciana de protecció de l'habitatge», «una voluntat que moltes vegades no és tan clara en altres parts de l'Estat».

Desnonaments i Llei d'Infància

D'altra banda, Dalmau ha donat suport a la posició d'Unides Podem davant de les discrepàncies amb el PSOE en el si del Govern espanyol per la inclusió de la prohibició de desnonaments en la llei de protecció de la infància. «Sempre s'han d'incloure les mesures adequades per a garantir els drets de les persones», ha recalcat recordant que els xiquets són «els més febles i amb menor capacitat de defensar-se».

Segons ell, per tant, no es pot entendre que quan hi haja un cas particular on la protecció d'un menor estiga amenaçada no es posen en marxa «totes les mesures de l'Estat perquè aquesta protecció siga real i efectiva».

Aquest dimarts, els socialistes van replicar els «morats» que la prohibició de desnonaments a la població vulnerable ja es negocia de forma avançada en el marc de la llei d'habitatge, per la qual cosa pensen que no es pot incloure en la infància com pretén Podem.

 

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací.