El documental «Et recorde, Miquel» es projecta al Centre Ovidi Montllor d'Alcoi

L'acte comptarà amb la presència de l'autora Maëla Sanmartín

per NLV

Cultura

Maëla Sanmartín
Maëla Sanmartín

El Centre Cultural Ovidi Montllor d’Alcoi serà l’escenari on es projectarà el llargmetratge Et recorde, Miquel, de Maëla Sanmartín, aquest divendres 9 d’abril a les 18.30 hores. L’acte comptarà amb la presència de l’autora, qui parlarà sobre aquest documental basat en l’assassinat de Miquel Grau a Alacant la nit del 6 d’octubre del 1977 a mans de membres de l’extrema dreta.

Uns activistes penjaven uns cartells que convocaven la Diada Nacional del País Valencià, prop de la plaça dels Estels, quan el militant d’extrema dreta Miguel Ángel Panadero va llançar una rajola que va impactar directament al cap de Miquel Grau. El jove va ser hospitalitzat i va morir dies després.

Aquest fet va despertar la indignació als carrers, i Miquel Grau es va convertir en un símbol per a les llibertats i la democràcia.

El documental se centra en la cançó d’homenatge a Miquel Grau, Per cridar "Vull l’Estatut", que Al Tall va compondre a partir de les Peteneres de la Vilavella (la Plana Baixa). Aquell himne va ser un punt d’inflexió en la construcció del símbol: «Va passar de ser Miguel, tal com el coneixia el seu entorn, a convertir-se en Miquel. Aquella tonada va servir de catalitzador d’eixa ràbia que sentia el poble en aquells moments», afirma Sanmartín.

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací.