L'homenatge del Barnasants a Lluís Miquel comptarà amb la participació de Maria del Mar Bonet, Serrat i Pi de la Serra entre altres artistes

El festival rubrica amb l'acte el Premi a l'Activisme Cultural que no li va poder lliurar l'any passat per la pandèmia

per ACN / NLV

Cultura

El músic, productor i activista cultural  Lluís Miquel  |  Juan Miguel Morales | Barnasants
El músic, productor i activista cultural Lluís Miquel | Juan Miguel Morales | Barnasants

Maria del Mar Bonet, Joan Manuel Serrat, Joan Isaac, Toti Soler, Quico Pi de la Serra, Roger Mas i Aitana Ferrer són els participants més destacats del concert-homenatge que el Festival Barnasants dedica aquest dissabte al músic, productor i activista cultural valencià Lluís Miquel. Serà al Teatre Joventut de l'Hospitalet de Llobregat, combinarà interpretacions musicals amb gloses de la seua figura -del director del festival, Pere Camps, i del periodista valencià i director de TV3, Vicent Sanchis-, i també una conversa en directe entre Miquel i Ricard Ustrell. El certamen rubrica d'aquesta manera el Premi a l'Activisme Cultural que no va poder lliurar l'any passat a Lluís Miquel a causa de la pandèmia, i el reconeix com «un dels grans». 

Lluís Miquel «ha fet de tot», tal com ha resumit el mànager i director de l'homenatge Yanni Munujos. Coetani de Pi de la Serra i Joan Manuel Serrat, el cantautor és el més gran adaptador de Jacques Brel al català. Ferm activista cultural pel català al País Valencià, Lluís Miquel va fundar els Estudis Tabalet a València, on van gravar noms insignes de la Cançó. 

La seua és una «trajectòria interminable: en platós de televisió, estudis d'enregistrament, doblant pel·lícules, cantant, fent cinema, produint sèries o gravant artistes que després han resultat imprescindibles en el catàleg de la Cançó», insistia Munujos aquest dimecres. A més, el músic segueix en actiu i encara organitza anualment la Mostra Viva del Mediterrani a València.

Potser per això, ha dit el productor, «tothom s'està sumant» a un homenatge que promet ser «emocionant». «I ho estem fent lluny de la nostàlgia, amb gent que està en forma i gent de les noves generacions que s'hi ha apuntat amb naturalitat absoluta i que el fan molt actual». 

La vetllada estarà conduïda per la periodista Amàlia Garrigós. Durant poc més d'una hora els diversos convidats aniran combinant la música, el recitat i els parlaments. Borja Penalba, que finalment ha exercit de «codirector» de l'espectacle, acompanyarà amb la seua guitarra els artistes participants. 

Premi a l'Activisme Cultural 

Pere Camps recorda els motius que li van valdre el reconeixement i que han motivat l'acte d'homenatge d'aquest dissabte. A part dels seus «mèrits artístics», el director del Barnasants ha destacat la seua labor com a activista cultural «de primer ordre» en defensa del català. «Per a mi el fonamental és que té molt clar que necessitem infraestructures en defensa de la nostra llengua i la nostra cultura, i des del final del franquisme i fins al tombant de segle ha estat treballant per això», ha sintetitzat. 

A més, Camps considera que l'homenatge també és «fonamental» en la mesura que «apadrina la consolidació del Barnasants com a festival "confederal" (a Catalunya, el País Valencià, les Illes Balears i la Catalunya del Nord)». 

En la roda de premsa de presentació de l'espectacle, Lluís Miquel ha expressat el seu agraïment al festival i a «tots els que fan possible l'homenatge». «A tots els que fan possible que dissabte siga a Barcelona per gaudir de tots els grans amics que tinc allà, amics de tota la vida, que estime i estimaré sempre». 

El Barnasants no es planteja repetir el concert-homenatge al País Valencià. D'altra banda, el setembre de l'any passat Miquel ja va rebre a València un homenatge, en aquest cas organitzat per part del Col·lectiu Ovidi Montllor i on també va participar Quico Pi de la Serra.

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací.