El 25 d'abril ACPV reclamarà al president de la Generalitat una aposta decidida pel valencià i la igualtat

L’entitat organitza una vintena de concentracions comarcals per a donar veu al territori i respectar les recomanacions sanitàries

per NLV

Societat

El 25 d'abril ACPV reclamarà al president de la Generalitat una aposta decidida pel valencià i la igualtat
El 25 d'abril ACPV reclamarà al president de la Generalitat una aposta decidida pel valencià i la igualtat

Acció Cultural del País Valencià (ACPV) celebrarà el proper diumenge 25 d’Abril la diada del País Valencià, i reafirmarà la seua aposta per l’autogovern com el millor instrument en benefici del benestar del conjunt de la societat valenciana i de garantia de la igualtat lingüística.

En aquest sentit, l’entitat entén que «en l’equador de la segona legislatura de l’anomenat Govern del Botànic és necessari el compliment del programa pactat pels tres partits que donen suport a l’esmentat Govern».

Per tant, «cal completar les passes ja fetes amb la restitució del senyal de TV3 al País Valencià, la plena entrada del Consell a l’Institut Ramon Llull, la implementació d’una estratègia de col·laboració efectiva entre els governs valencià, català i balear en temes de llengua i cultura, però també d’infraestructures, model econòmic, serveis socials, territori, etc., i la represa d’una actitud de reivindicació ferma davant del Govern espanyol en l’exigència d’un nou model de finançament que pose fi a la situació d’espoli fiscal que pateix el País Valencià».

ACPV assenyala que aquestes reivindicacions són, «ni més ni menys, el compromís dels partits que ens van demanar el vot per a un govern al servei del poble valencià i que el van obtenir en base a un programa de canvi democràtic real i no merament retòric». Per això, «no posar fi a la censura de TV3 imposada en el seu moment per l’autoritarisme del PP, o apaivagar el to reivindicatiu davant del Govern espanyol en funció de les sigles del partit que n'estiga al capdavant, seria imitar una manera de fer política que la ciutadania rebutja».

L'entitat s’adreça directament al president de la Generalitat, Ximo Puig,  per demanar-li «una aposta decidida pel valencià i la igualtat lingüística, que s’ha de concretar en l’execució d’aquelles promeses en l’any en curs, sense més dilacions. Una legislatura i mitja és temps més que suficient com per a implementar les mesures esmentades».

Andreu Valor amb el cartell del concert que farà a Llíria el 25 d'abril

Acció Cultural ha convocat una vintena de concentracions a tot el territori a les 12h del 25 d’abril. Amb el lema, «Per la llengua i la cultura, fem país». A més, la Vall d’Albaida recupera la commemoració comarcal pròpia de la Diada a la Pedra Basset d’Otos. 

El tradicional concert tindrà lloc a  Llíria (el Camp de Túria). El teatre de la Unió Musical acollirà l’actuació d’Andreu Valor, que presentarà el seu darrer disc Insurrecte, guardonat als premis Carles Santos en les categories de millor disc de cançó d’autor i de la millor ronda. Les entrades podran adquirir-se per la plataforma digital www.notikumi.com a partir del dijous 8 d’abril a les 12 hores.

Abans del concert es farà un merescut homenatge a Enric Tàrrega, Tina Soler i Agustí Agulló, activistes i treballadors de l’entitat que han faltat el darrer any. 

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací.