Protesta contra «els monopolis de les vacunes»

Més de 40 organitzacions, associacions, sindicats, ONGD valencianes adherides a la Iniciativa Ciutadana Europea «Right to Cure» s'han concentrat aquest dimecres

per NLV

Societat

Protesta contra «els monopolis de les vacunes»
Protesta contra «els monopolis de les vacunes»

Més de 40 organitzacions, associacions, sindicats, ONGD valencianes adherides a la Iniciativa Ciutadana Europea «Right to Cure» s'han concentrat aquest dimecres, 7 d'abril, dia mundial de la Salut, a la plaça de l'ajuntament de València i enfront de centre de Salut de Sant Miquel de les Salines (el Baix Segura) per sensibilitzar la població i requerir a les administracions la necessitat urgent que les vacunes COVID-19 arriben a tota la població per raons no només de justícia, sinó ètiques i de salut pública. 

L'objectiu de les mobilitzacions ha sigut destacar que «mentre les vacunes no arriben a tots, ningú estarà segur, i continuarem amb una epidèmia que s'ha acarnissat amb especial gravetat, amb les persones i sectors més vulnerables de la nostra societat i de la planeta».

Segons representants de la campanya, «saludem les paraules del president Ximo Puig, amb què assenyala que el mercat no està solucionant l'escassetat i els retards en la vacunació contra la pandèmia», però a continuació afirmen «que les bones paraules han d'anar acompanyades dels canvis necessaris, en temps i forma, per fer-les realitat».

En la concentració es va destacar que «mentre la pandèmia es propaga com la pólvora, les solucions han de viatjar encara més ràpid perquè ningú està fora de perill fins que les vacunes arriben a totes les persones i a tots els llocs».

En la lectura del manifest es va ressaltar que «ara és el moment de vèncer el virus de la desigualtat i controlar el de la pandèmia». Els col·lectius consideren «les vacunes com un bé comú que han de ser accessibles a tota la població, fent prevaler el dret a la salut sobre el lucre de la indústria farmacèutica». Per fer realitat les #vacunasparatodos «és imprescindible suprimir, en aquesta emergència sanitària, els monopolis de les patents».

Els representants de la campanya, conscients de la importància de l'emergència sanitària, demanen als ciutadans que donen suport a aquesta iniciativa europea per obtenir un milió de signatures abans de l'1 de febrer del 2022 i aconseguir l'accés amb equitat a les vacunes, sense exclusions ni més retards.

Per part dels partits polítics, han acudit la síndica d'Unides Podem a les Corts, Pilar Lima; el regidor de Compromís a l'Ajuntament, Pere Fuset, i la diputada del PSPV a les Corts, Carmen Martínez.

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací.