L'orquestra ADDA Simfònica enregistra el seu primer àlbum amb Warner Classics

per NLV

Cultura

L'orquestra 'ADDA Simfònica' inicia l'enregistrament del seu primer àlbum amb el segell discogràfic Warner Classics
L'orquestra 'ADDA Simfònica' inicia l'enregistrament del seu primer àlbum amb el segell discogràfic Warner Classics

L'Auditori de la Diputació d'Alacant (ADDA) acull des d'aquest dimecres l'enregistrament del primer disc de l'orquestra ADDA Simfònica amb la companyia Warner Classics. Les sessions de treball es duen a terme sota la direcció de Josep Vicent i amb la col·laboració del solista internacional Damián Martínez, de Castelló (la Ribera Alta).

L'àlbum recollirà una selecció monogràfica del compositor Camille Saint-Saëns en commemoració del centenari de la seua defunció.

Damián Martínez, que comença la seua col·laboració amb l'orquestra alacantina, ha participat en el disc Rapsòdia del Sud, triat entre els millors de l'any i guardonat amb el Melòman d'Or. Igualment, ha sigut reconegut per la crítica per la sensibilitat expressiva i l'exquisit so com a violoncel·lista. El compositor Salvador Brotons li va escriure la Sonata per a cello sol i el mestre Tomás Marco li ha dedicat la Sonata per a cello i piano Sibilas enfront de l'espill.  

A més, Martínez toca un violoncel construït per David Tecchler a Roma el 1730 i un Jean Baptiste Vuillaume construït a París el 1863.

La vicepresidenta i diputada de Cultura, Julia Parra, ha assegurat que «s'inicia així una col·laboració important tant per la projecció internacional que tindrà aquest treball com també perquè, d'alguna manera, ratifica el gran prestigi que està adquirint l'orquestra ADDA Simfònica, triada per a col·laborar amb un segell tan rellevant com Warner Classics».

Per la seua banda, el director, Josep Vicent, ha manifestat que «malgrat les dificultats que ens van impedir iniciar abans els enregistraments, per fi comencem un treball amb el qual tenim grans expectatives perquè contribuirà a donar a conéixer la qualitat del treball que està aconseguint l'orquestra alacantina».

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací.