Ferri pregunta al govern espanyol per què dona suport a les grans farmacèutiques

Compromís demana a l’Estat els documents en què es fonamenta el vot en contra de l’alliberament de les patents de les vacunes en els fòrums internacionals

per NLV

Política

El síndic de Compromís a les Corts Valencianes, Fran Ferri
El síndic de Compromís a les Corts Valencianes, Fran Ferri

El síndic de Compromís a les Corts Valencianes, Fran Ferri, ha presentat una petició de documentació al govern espanyol en què demana «el text literal i complet dels informes i documents elaborats pel govern de l'Estat per no donar suport –bé com a estat membre de l’Organització Mundial del Comerç o bé en el marc del posicionament comú dels membres de la Unió Europea- a la proposta d’alliberar les patents de les vacunes presentada per Sud-àfrica i l’Índia per a millorar la lluita contra la pandèmia».

Fran Ferri, en nom de Compromís, vol saber «per què el govern espanyol s'està posant al costat de les grans multinacionals farmacèutiques i del seu negoci i no al costat de la salut de les persones».

En este sentit, la coalició valencianista referma el seu posicionament en aquest assumpte després de la declaració institucional del Consell del 26 de febrer del 2021 en la qual s'incideix «en el sentiment majoritari del poble valencià» i es té en compte que l’escassedat de les vacunes es veu agreujada per «les proteccions a la propietat intel·lectual que limiten la fabricació i subministrament de les vacunes».

Una declaració que també fa referència al context de la COVID-19. Un context en el qual «els contrapesos existents de flexibilitat no són suficients ni àgils, com ja denúncia la comunitat científica».

El Consell mostrava així un posicionament favorable a l’alliberament de les patents dels vaccins que no s'ha vist posteriorment reflectit en la votació que ha fet l’Estat espanyol en l’Organització Mundial del Comerç. 

Finalment, Fran Ferri ha volgut remarcar que «és un orgull que el Botànic defense alliberar les patents de les vacunes,  cosa que permetria salvar vides en tot el món». I ha lamentat que «quan arriba el moment de la veritat el govern espanyol i la resta de governs europeus voten en contra d'esta proposta». 

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací