Javier Tebas confirma que la persona que s'escolta en l'àudio que circula per Twitter «no és Cala»

per Europa Press

Societat

Javier Tebas: "Ja sabem qui va insultar Diakhaby i no és Cala"
Javier Tebas: "Ja sabem qui va insultar Diakhaby i no és Cala"

El president de LaLiga, Javier Tebas, ha anunciat que ja han «identificat» el jugador del Cadis que diu «negre de merda» en l'àudio de la retransmissió del partit que circula per Twitter i que aquest té «accent sud-americà», per la qual cosa no es tracta de Juan Cala.

«Hui o demà hi haurà més notícies del tema Diakhaby. L'àudio que hem estudiat és d'1:30 minuts després de l'incident i el qui diu l'expressió té accent sud-americà, per tant no és Cala. Hem treballat molt tot això. Algú ho diu, però no és Cala. Ja sabem qui és el jugador i es pot identificar qui està parlant», ha explicat Tebas davant la premsa a Fuenlabrada.

El mandatari ha explicat com està gestionant aquest cas LaLiga. «Primer hem mirat totes les gravacions en què es pot  sentir què diuen, segon hem encarregat la neteja del so per veure tot el que es pot arribar a sentir, i tercer hem encarregat un peritatge de lectura de llavis perquè, en el moment de la jugada, quan Cala es gira, diu alguna cosa. Doncs veurem què diu, caldrà fer un informe», ha avançat.

Els fets es remunten al passat diumenge, quan Diakhaby va denunciar que Cala li havia dit «negre de merda» i va abandonar el camp en senyal de protesta, gest que van seguir els seus companys, encara que uns minuts més tard es va reiniciar el partit sense el francès sobre la gespa del Ramón de Carranza.

Posteriorment, el València va donar suport amb fermesa a la denúncia de Diakhaby, mentre que Cala va comparéixer davant la premsa per negar els fets, reclamar que estava sent víctima d'un «linxament» i amenaçar amb accions legals a tots els que l'han acusat de racisme. En principi, s'espera que l'informe de LaLiga aclarisca què va ocórrer exactament.

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací