Ayuso: «Madrid no es pot comparar amb València, només amb capitals mundials»

per NLV

Política

Ayuso en l'informatiu de Telecinco
Ayuso en l'informatiu de Telecinco

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, va dir ahir que «Madrid no es pot comparar amb altres capitals de província, s'ha de comparar amb capitals mundials» en una entrevista concedida a  Pedro Piqueras en l'informatiu nocturn de Telecinco.

Quan el presentador va comparar l'elevat índex de contagis de Madrid amb el del País Valencià, el menor de l'estat espanyol, Ayuso va rebutjar la comparació amb l'argument que la capital de l'Estat no pot comparar-se amb «capitals de província».

En concret, Piqueras li va comentar que «hi ha el cas de València, per exemple, una comunitat que va arribar a tindre alguna ciutat com Alcoi amb quasi 2.000 contagis, i ara mateix ha reduït l'índex fins als 34 punts per cada 100.000 habitants». I li va preguntar: «Allí sí que han funcionat les restriccions, no?» La resposta de la presidenta madrilenya va ser: «No m'agrada parlar d'altres comunitats autònomes».

Davant de la insistència del presentador: «Allí hi ha més restriccions que ací i no s'ha produït un alleujament especial en les mesures», Ayuso va afirmar: «Només ens podem comparar amb ciutats europees, per densitat de població. Només em podria comprar, si de cas, amb Catalunya, però no està molt millor».

El comentari ha generat un profund rebuig a les xarxes socials per part d'alguns partits i polítics valencians, com ara el PSPV, el president de les Corts Enric Morera, els síndics Fran Ferri (Compromís) i Pilar Lima (Podem) o els regidors de València Pere Fuset (Compromís) i Borja Sanjuán (PSPV).

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací