Baldoví recorda a Ayuso que València també és una capital europea: «Fem les coses molt millor que Madrid»

per EP / NLV

Política

El diputat de Compromís, Joan Baldoví | EP
El diputat de Compromís, Joan Baldoví | EP

El diputat de Compromís, Joan Baldoví, ha recordat aquest divendres a la presidenta madrilenya i candidata del PP a la reelecció, Isabel Díaz Ayuso, que la ciutat de València també és una capital europea i «mereix el mateix respecte que Madrid». «Fem les coses molt millor que Madrid», ha assegurat sobre la gestió de la pandèmia.

Baldoví ha exigit «una mica de respecte» a Ayuso quan parle de València, després que aquest dijous diguera en una entrevista en Telecinco que «Madrid no es pot comparar amb altres capitals de província» i que només és equiparable a les capitals mundials, com a resposta a una pregunta sobre la baixa incidència del virus al País Valencià mentre Madrid està per damunt de la mitjana.

El portaveu de Compromís al Congrés ha lligat aquesta «loquacitat» d'Ayuso amb la campanya electoral del 4M i li ha retret que crega que Madrid és «el melic del món» i respecte «molt poc» altres ciutats. «València és una ciutat cosmopolita i exemple en el món de moltíssimes coses», ha remarcat.

Al seu parer, la capital del Túria és exemple de «modernitat» i especialment de gestió de l'emergència sanitària en el conjunt del País Vaslencià, que ha passat en un parell de mesos d'estar en el pic de l'Estat a tindre la menor taxa de contagis.

València és «fins i tot més moderna»

A més, Baldoví ha sostingut que València és «igual de cosmopolita que Madrid i en alguns aspectes fins i tot més moderna». «València és una capital europea i ha de tindre el mateix respecte», ha insistit.

A nivell autonòmic, ha instat la presidenta del PP, Isabel Bonig, a exigir respecte a Ayuso quan parle de València, ja que ella «també fa sempre gala d'una loquacitat envejable».

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací