Oltra: «Em reglota Madrid. Sabem més què passa a Alcorcón que a Xàtiva»

La vicepresidenta de la Generalitat respon a Ayuso que València també és «una capital europea»

per EP / NLV

Política

La vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra | EP
La vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra | EP

La vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, ha dit que està «saturada» de la «sobreexposició de notícies de la Comunitat de Madrid» i ha asseverat: «Em reglota Madrid i el que diu Ayuso».  València també és «una capital europea», li ha etzibat a la presidenta madrilenya.

Oltra ha respost aquest divendres a les declaracions d'Ayuso, que en una entrevista a Telecinco va afirmar que «Madrid no es pot comparar amb altres capitals de província» i que només és equiparable a les capitals mundials, quan el presentador del telenotícies, Pedro Piqueras, li va preguntar sobre la baixa incidència de virus al País valencià mentre Madrid està per damunt de la mitjana.

En aquest sentit, Oltra ha afirmat que li «reglota» Madrid. A continuació, ha matisat que no ha emprat  aquesta paraula en sentit d'«agonia», sinó «més bé de saturació».

«Em reglota Madrid. No sé a vostès, però ací sabem més què passa a Alcorcón que a Xàtiva. El govern valencià està preocupat pel que passa a Xàtiva, a Vinaròs, al Pilar de la Foradada, a València o a Alacant, no està preocupat per Madrid més enllà de per les persones que hi viuen, que es mereixen tenir uns governs que es preocupen per elles», ha manifestat.

Respecte a les declaracions d'Ayuso, Oltra ha afegit que València «també és una capital europea, no d'un estat, però és una capital europea». «Encara que Madrid siga Espanya i Espanya siga Madrid, la ciutat de València està a Espanya, a Europa i és una capital», ha indicat.

Pel que fa a la comparació de la situació epidemiològica entre les dues comunitats, Oltra ha indicat: «Ayuso que diga el que vulga, està en el seu dret de llibertat d'expressió». «La gent a la qual van destinades les polítiques sap perfectament les diferències i els impactes que tenen», ha afegit.

 

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací