Morella presentarà al·legacions al projecte de construcció de noves línies d'alta tensió als Ports

per EP / NLV

Territori

Morella presentarà al·legacions al projecte construcció de noves línies d'alta tensió als Ports
Morella presentarà al·legacions al projecte construcció de noves línies d'alta tensió als Ports

L'Ajuntament de Morella (els Ports) ha anunciat que presentarà al·legacions al projecte «Clúster-Maestrazgo», que preveu la construcció de noves línies aèries d’alta tensió (LAAT) a la comarca per transportar energia renovable cap a altres punts del País Valencià, ja que «no està d'acord que es generen nous corredors de línies, com els plantejats, amb un fort impacte en poblacions i zones habitades».

En aquests moments, el projecte de l'empresa Forestalia, que engloba un conjunt de 22 parcs eòlics a les comarques aragoneses de Gúdar-Javalambre i el Maeztrazgo amb evacuació de l'energia a la subestació de Morella (SAT Morella), es troba en procés d'informació pública.

En el cas del terme de Morella, la zona on s'ubica la instal·lació transformadora és una zona «molt saturada d'instal·lacions de transport», ha afirmat el consistori en un comunicat.

«L'Ajuntament de Morella considera una opció poc assumible el fet que es plantege crear un nou corredor per fer aquesta línia d'evacuació sense aprofitar els existents, ja que es tracta de noves línies de 400kV que generaran, per tant, importants afeccions», ha exposat la corporació municipal.

A més, cal tindre en compte que «en altres municipis dels Ports la línia d'evacuació de l'energia plantejada es projecta molt a prop dels nuclis urbans». És el cas de la Mata, on el diumenge 4 d'abril es va dur a terme una protesta contra el traçat que afectarà la vila.

Per tot això, l'Ajuntament de Morella ultima les al·legacions que presentarà aquesta setmana i, tal com ja va traslladar l'alcalde, Rhamsés Ripollés, a diversos veïns afectats, se sumarà a «aquelles peticions i al·legacions de les masies, moltes habitades, que poden tenir afeccions de consideració».

«Per part de Morella és el nostre deure presentar aquestes al·legacions per defensar els interessos del nostre municipi. A més, hem de tenir en compte que estem suportant tota aquesta càrrega quan els projectes de generació estan en una altra comunitat autònoma», ha indicat.

L'Ajuntament de Morella se suma així a la Mancomunitat dels Ports i l'Aplec dels Ports que ja han refusat la construcció d'aquestes línies d'alta tensió en sengles manifests.

Agermana’t

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací