Mulet reclama al govern espanyol que rescate els animals de Vivotecnia

El senador de Compromís critica la inacció de les autoritats davant d'un cas clar de maltracte animal

per NLV

Política

El senador de Compromís, Carles Mulet
El senador de Compromís, Carles Mulet

El senador de Compromís, Carles Mulet, ha avançat aquest diumenge el registre d'una bateria de preguntes dirigides al govern espanyol per sol·licitar dades sobre la investigació que ha destapat cruels pràctiques al laboratori Vivotecnia de Tres Cantos, a Madrid.

Mulet ha reclamat a més la intervenció de l'executiu per rescatar de manera immediata els animals i mitjançar per garantir el seu trasllat a centres segurs on puguen ser tractats de forma digna, no com s'aprecia en les imatges divulgades per l'ONG Cruelty Free International.

En l'exposició de motius, el senador explica que es «va divulgar en mitjans de comunicació imatges on es poden visualitzar pràctiques de sadisme contra animals« que «són acompanyades de comentaris com "Mor-te fill de puta!", "Estic fins a la polla de conills i conilles", "Em cague en el puto gos", "Fill de puta el mico!" i fins i tot asseveracions de tall antisemita.

A més el parlamentari de Compromís subratlla que «les imatges són prou explícites i lamentables perquè el govern espanyol haguera actuat immediatament a través de les fórmules que habilita la legislació» com ara «el decomís dels animals i la seua cessió a espais segurs».

També recorda que «mentre el camp científic aposta de forma progressiva per la substitució dels models animals en tota classe d'assajos, resulta xocant que hi haja empreses que es dediquen a torturar gossos, conills o ratolins sense cap tipus de sanció ni advertència».

En l'apartat de preguntes sol·licita informació sobre els contractes o col·laboracions que ha pogut tindre l'empresa i l'administració central, així com les possibles subvencions rebudes en el període 2010-2021.

Suport al moviment ciutadà #RescateVivotecnia

Carles Mulet ha esmentat en la seua iniciativa parlamentària la concentració de la ciutadania i l'ONG a les portes de Vivotecnia per reclamar el rescat dels animals. La protesta ha rebut en xarxes socials milers de missatges a favor d'aquest trasllat mentre que l'única resposta governamental ha estat mobilitzar la Guàrdia Civil per acampar a les instal·lacions mèdiques, en lloc de treballar pel decomís d'aquests éssers vius.

Agermana’t

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací