Unides Podem vol prohibir vendes a pèrdues i posar preus de referència en la cadena alimentària

per EP / NLV

Política

Tractorada pels carrers de valència el passat mes de març  | Jorge Gil | EP
Tractorada pels carrers de valència el passat mes de març | Jorge Gil | EP

Unides Podem vol que s'establisquen indicadors de costos de producció en la cadena alimentària que servisquen de referència per assegurar que els preus a què venen els llauradors i els ramaders cobrisquen els costos efectius de producció, i que es prohibisca la venda a pèrdues.

Així ho traslladaran en les seues esmenes al projecte de llei de reforma de la Cadena Alimentària que a hores d'ara tramita al Congrés, i així ho han comunicat a les organitzacions UPA, Asaja i COAG durant una reunió a la cambra baixa.

La responsable parlamentària d'Agricultura de Podem, Isa Franco, ha defensat que siga l'Observatori de Preus el que s'encarregue de publicar aquests costos de referència, i ha exigit que l'última baula de la cadena, els grans supermercats, no puguen vendre productes per davall del seu cost.

«És poc transparent, no dona una informació real del que el producte costa i totes aquestes pèrdues acaben portant-se a l'esclavó més feble», ha afirmat Franco, que ha lamentat que, malgrat les seues limitacions legals, «es continue fent venda a pèrdues». «És una qüestió que l'estat espanyol, com a país democràtic, no pot consentir», ha conclòs.

Irene de Miguel, responsable de Sector Primari en Podem, ha defensat que aquesta llei ha de dotar de més transparència la formació de preus davant del repte de donar rendibilitat a la feina agrícola, assegurar les oportunitats al món rural i combatre la despoblació.

«No cal res més que justícia, preus justos i reconeixement de la feina», ha reivindicat, per la seua banda, el diputat Rafa Mayoral, secretari de Societat Civil i Moviment Popular de Podem. També ha reclamat una prohibició efectiva de la venda a pèrdues. «Es parla moltíssim de l'Espanya buidada, però per solucionar aquest problema és necessari generar teixit productiu i protegir-lo», ha afegit.

Les organitzacions agràries han agraït a l'eixida de la reunió a Unides Podem la seua «sensibilitat» a l'hora de traslladar diverses reivindicacions al debat parlamentari d'una llei que, esperen, siga «més efectiva i eficaç» en la protecció al productor del camp.

Agermana’t

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací