Els vehicles massa sorollosos han d'inmobilitzar-se!

per Pedro Domínguez Gento

Veus

Els vehicles massa sorollosos han d'inmobilitzar-se!
Els vehicles massa sorollosos han d'inmobilitzar-se!

El soroll és un contaminant físic que provoca i empitjora problemes de salut, com l'estrès, l'insomni, malalties nervioses, digestives, circulatòries, immunològiques, etc., a tota la població i especialment als nadons, persones majors i malaltes. De fet, l'OMS alerta que el soroll és el segon contaminant ambiental més perjudicial, per darrere sols de la contaminació atmosfèrica, i demana a les administracions públiques que protegisquen la ciutadania de la contaminació acústica.

I dissortadament les nostres poblacions són massa sorolloses, com és el cas d'Alzira, on el mateix Ajuntament reconeix en l'informe Alzira avança que durant el dia es superen els límits de soroll en la majoria d’àrees residencials, educatives, sanitàries i culturals, i durant la nit encara més.

L'origen principal del soroll als nostres carrers són els vehicles trucats o defectuosos, especialment les motos de baixa potència amb tubs d'escapament ressonadors, que són pocs però quan passen per un carrer a qualsevol hora molesten a tot el barri i s'escolten a un quilòmetre de distància, de manera que no resulta difícil localitzar-los i aplicar-los la llei contra el soroll, amb les multes corresponents i la immobilització si s'escau o reincidixen.

Des del col·lectiu La Ribera en Bici-Ecologistes en Acció s'han presentat diversos escrits a l'Ajuntament denunciant-ho i fa dos anys proposaren que es fera una campanya municipal contra el soroll, primer informativa, després mesuradora i finalment punitiva. No han rebut cap resposta i han insistit demanant que apliquen l'Ordenança que fa anys té aprovada aquest municipi, per a acabar amb el soroll intempestiu, molest i malaltís dels vehicles que sobrepassen els dBA permesos. Fins i tot, els ecologistes han gravat i annexat vídeos demostratius perquè els responsables municipals ho pogueren veure directament.

No obstant això, ni la policia municipal ni la regidoria ni cap membre de l'Ajuntament han fet absolutament res per a controlar ni tan sols les motos amb ressonador, malgrat que també els han informat per on es mouen i reunixen la dotzena de moters més molestos, que per cert arriben a fer carreres i accelerons superant els 60 i més km/h en alguns barris de la ciutat, amb la contaminació, les molèsties i el perill que suposen per als veïns d'aquests barris.

Així doncs, farts d'esperar, els ecologistes han presentat una queixa al Síndic de Greuges i ara han encetat una Recollida de Signatures per a tornar a demanar a l'Ajuntament que aplique ja l'Ordenança contra el soroll, com és la seua obligació, i controle definitivament els vehicles sorollosos perquè els veïns puguen viure en pau i saludablement a aquest bell municipi de la Ribera del Xúquer.

Agermana’t

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací