Compromís demana obrir al públic El Poblet, l’últim refugi de la República

La diputada Cristina Rodríguez insta al Consell a encetar gestions amb la propietat de la finca on va resistir l’últim govern republicà durant la Guerra Civil espanyola

per NLV

Política

La diputada de Compromís a les Corts, Cristina Rodríguez
La diputada de Compromís a les Corts, Cristina Rodríguez

La Coalició Compromís reclama al Consell que comence les gestions necessàries amb la propietat de la finca El Poblet perquè es puga visitar per part del públic aquest espai declarat Bé d’Interés Cultural (BIC) amb categoria de lloc històric i siga una parada més dins de l’itinerari comarcal «Del Vinalopó a l’exili». 

Després d’anys de mobilitzacions d’organitzacions cíviques i iniciatives polítiques, entre les quals es troben les dels col·lectius de Compromís, el decret autonòmic 254/2019, de 29 de novembre, va declarar BIC la finca El Poblet, situada al terme municipal de Petrer. «Des d’eixe moment, té la categoria de lloc històric, associat com està de forma indissoluble al patrimoni històric de la Guerra Civil i a la seua memòria. Després de tot el treball fet des de conselleria de Cultura, ara manca que es puga visitar la finca. Des de Compromís demanem al Consell les gestions necessàries perquè la gent puga conèixer de primera mà la que fora l’última seu del govern de la II República», ha assenyalat la diputada, Cristina Rodríguez Armigen.

El Poblet, seu de l’últim govern de la II República, és un símbol de la memòria democràtica i així ho corroboren les investigacions, actes i publicacions que s’han dut a terme sobre la finca i altres llocs memorialístics de les Valls del Vinalopó. Especialment, cal reconèixer el paper del Centre d'Estudis Locals de Petrer, que va realitzar la primera sol·licitud formal per a l'inici de la tramitació com a BIC de la finca, gràcies al treball de l’historiador local Boni Navarro.

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací