Identificats quatre membres de Decidim per una pancarta contra la monarquia a València

La Policia Nacional els ha identificat després de posar una pancarta amb el lema «El poble valencià mai hem volgut els Borbons» a València

per NLV

Societat

Identificats quatre membres de Decidim per una pancarta contra la monarquia
Identificats quatre membres de Decidim per una pancarta contra la monarquia

Decidim, la Plataforma pel Dret a Decidir del País Valencià, va desplegar aquest dimarts una pancarta a l’Avinguda Ausiàs March de València amb el lema «El poble valencià mai hem volgut els Borbons» per commemorar els noranta anys de la proclamació de la Segona República espanyola. L’acció va ser molt ben acollida entre vianants i conductors i es van sentir nombrosos «Visca la república!» i mostres de suport des dels vehicles.

Mitja hora després que acabara l'acció i a 100 metres d’on s’havia desplegat la pancarta, quatre membres de Decidim que anaven en parelles, amb aproximadament set metres de distància entre elles per a respectar les distàncies de seguretat, van ser aturats per la Policia Nacional espanyola.

Els agents, a les preguntes dels afectats sobre per què estaven sent identificats, van respondre que «tenien ordres d’identificar-los» i que no sabien exactament el motiu.

Toni Infante, coordinador de Decidim i un dels identificats ha declarat: «És especialment greu l’alarmant control policial que això demostra. Un control cada vegada més aclaparador, més propi de literatura futurista distòpica que d’una democràcia. És un control omnipotent contra tot el que puga afectar al règim encapçalat per la monarquia de Felip VI. En tot cas, només reforça el nostre missatge. El poble valencià, mai ha volgut la monarquia borbònica, imposada dues vegades a sang i foc al nostre país».

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací