La UA elaborarà un estudi sobre els sismes al País Valencià

La Universitat d'Alacant pretén «convertir» l'estudi de la sismologia del territori en «una política pública»

per NLV

Territori

Amparo Navarro, Arcadi España, Inma Orozco i  Juan Mora
Amparo Navarro, Arcadi España, Inma Orozco i Juan Mora | Daniel Betoret

La Universitat d'Alacant ha confirmat que elaborarà un ampli estudi sobre la sismicitat al País Valencià per «convertir» l'estudi de la sismologia del territori en «una política pública» i fer de la Unitat de Registre Sísmic de la UA el «referent autonòmic» en aquesta matèria.

La institució acadèmica i la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, a través de l'Institut Cartogràfic Valencià, han aconseguit un acord que persegueix aquest objectiu, segons ha informat la UA.

El conveni permetrà desenvolupar estudis sobre sismicitat al País Valencià «a través del coneixement, l'experiència i la infraestructura de la Unitat de Sismologia de la Universitat d'Alacant», ha destacat el conseller, Arcadi España, després d'una reunió amb la rectora de la UA, Amparo Navarro.

Navarro s'ha mostrat «molt satisfeta» per aquest conveni pioner «que servirà per a aprofitar el potencial d'investigació en l'àmbit de la Geologia de la universitat i especialment de la Unitat de Sismologia».

L'acord marc suposa l'inici d'una col·laboració que, mitjançant altres convenis específics, haurà de «cristal·litzar» estudis sobre sismicitat, falles actives, mecanismes de terratrèmols o possibles escenaris de danys, tal com ha explicat el director de la Unitat de Sismologia de la UA, José Delgado.

Així mateix, Delgado ha assenyalat l'oportunitat que suposa «ampliar el camp d'actuació de la unitat a tot el territori valencià i poder elaborar estudis que seran de gran utilitat davant del previsible augment de l'activitat sísmica a la zona». «Es tracta d'uns treballs que permetran tindre un millor coneixement de la naturalesa i  les conseqüències d'aquests fenòmens i que ajudaran a estar preparats en el futur», ha afegit.

Un dels impulsors d'aquest acord, el director de l'Institut de Cartografia Valencià, Xavier Navarro, ha assenyalat que «volem que la Generalitat s'implique de manera estable i continuada en el temps i la UA siga el cor de la investigació sísmica» al País valencià

En la trobada, que s'ha celebrat al despatx rectoral, també han participat el vicerector d'Investigació, Juan Mora i la secretària autonòmica de Política Territorial, Urbanisme i Paisatge, Inma Orozco.

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací