El Festival Jazz a Castelló comptarà amb el so mediterrani de Carola Ortiz

per NLV

Territori, Cultura

El Festival Jazz a Castelló comptarà amb el so mediterrani de Carola Ortiz
El Festival Jazz a Castelló comptarà amb el so mediterrani de Carola Ortiz

El Festival Jazz a Castelló ha fitxat el so mediterrani i de fusió entre el folk, la música d'arrel i el jazz de Carola Ortiz. En la 29a edició —que se celebrarà del 20 al 23 de maig— la cantant i clarinetista  de Terrassa  (el Vallès Occidental) presentarà, en exclusiva, al Teatre del Raval, el seu tercer disc, Pecata beata, en què ha musicat poemes d'escriptors com Montserrat Abelló, Mercè Rodoreda, Víctor Català, Anna Gual i Rosa Pou, entre altres. En aquest treball, la compositora celebra amb els versos d'aquestes creadores l'univers femení de la seua terra.

Ortiz abraça en les seues cançons la mitologia femenina mediterrània i la combina amb una temàtica més contemporània, parlant de l'exili, l'abús, la soledat i la desesperació. Herències, diu, «rebudes per la dona de hui». L'artista substitueix en el cartell del dissabte a Martí Serra Quintet & Rita Payés, segons ha informat l'Ajuntament.

L'edil de Cultura de Castelló, Verònica Ruiz, ha destacat «l'aposta per la qualitat» que fa el festival, així com «la col·laboració interinstitucional amb l'Institut Valencià de Cultura per a arribar a més públic i impulsar la projecció d'un festival que ja és de referència en el panorama internacional i estatal». Una bona mostra —ha dit— és el fet que «la venda d'entrades va a molt bon ritme» i, amb totes les mesures sanitàries i control d'aforaments, s'ompliran novament els teatres de Castelló.

Així doncs, el Festival Jazz a Castelló arrancarà en el Teatre del Raval, el dijous 20 de maig. Ho farà amb l'actuació de Manolo Valls Quintet, premiat amb el Carles Santos de la Música a Millor Disc de Jazz 2020.

El festival seguirà el divendres, amb doble sessió, en l'espai de Conde Pestagua amb Kirwani Orchestra, una fusió de músics de Bangladesh, el Brasil, l'Equador i Castelló. En l'Auditori tindrà lloc l'actuació estel·lar de Jorge Pardo Trio, amb Kiko Veneno, Niño Josele, Tomasito, Voro Garcia i Karen Lugo com a convidats, en una gran vesprada de jazz fusió a la sala simfònica, en col·laboració amb l'Institut Valencià de Cultura.

El dissabte, Carola Ortiz entra en el cartell del Festival Jazz a Castelló tornant al Raval, on el diumenge es tancarà el cicle amb Bàrbara Breva i la Big Bang Mondo.

Les entrades es poden adquirir tant en la taquilla virtual del Teatre del Raval com en la web de l'Institut Valencià de Cultura —per a les actuacions de l'Auditori—. També es podran adquirir les entrades en la taquilla de tots dos espais abans dels concerts. Els preus oscil·len entre el 3 i els 15 euros.

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací