El certificat verd digital permetrà rebre la segona dosi de la vacuna contra la COVID en qualsevol país de la UE

Està previst que el puguen obtenir persones que s'hagen vacunat amb vaccins no autoritzats per l'EMA

per ACN / NLV

Societat

El secretari general de Salut Digital del govern espanyol, Alfredo González
El secretari general de Salut Digital del govern espanyol, Alfredo González

El certificat verd digital permetrà rebre la segona dosi de la vacuna contra la COVID en qualsevol país de la Unió Europea. Ho ha afirmat aquest dijous el secretari general de Salut Digital del govern espanyol, Alfredo González, que ha reiterat que el document pretén «facilitar la mobilitat» sense limitar la d'aquelles persones que no el puguen obtenir. González ha anunciat que estarà implantat al juny. «Espanya podrà rebre més gent amb més seguretat», ha afirmat. El reglament també preveu que el certificat el puguen obtenir les persones que s'hagen vacunat amb vaccins no aprovats per l'EMA, tot i que deixa a potestat de cada estat acceptar-lo o no.

González ha assegurat durant la roda de premsa dels dijous per analitzar l'actualitat de la pandèmia, que el certificat verd digital permetrà recuperar l'activitat econòmica «de forma gradual i segura». També ha explicat que, en format digital, el certificat generarà un codi QR que indexarà tres tipus d'informacions: si la persona s'ha vacunat o no si disposa d'una prova diagnòstica negativa o si ha passat la malaltia.

D'aquesta manera, les persones que tinguen el certificat podran esquivar les restriccions que s'imposen als viatgers, com ara, en el cas de l'estat espanyol, el requisit de presentar una PCR negativa o de fer quarantena si es prové del Brasil o de Sud-àfrica. En canvi, les persones que no tinguen el certificat s'hauran de sotmetre a aquestes restriccions. És en aquest sentit que González afirma que el certificat facilita però no impedeix. «No és un passaport, no és un document de viatge, no és un requisit per viatjar», ha indicat.

A l'estat espanyol ja s'ha començat el procés d'implantació del document per complir els terminis que estudia la Unió Europea. La intenció és tenir-lo implantat al juny perquè puga estar operatiu a finals d'aquell mes. L'objectiu, ha indicat González, és tenir la capacitat «màxima» per poder trametre milions de certificats en molt poc temps. El document s'expedirà tant en format digital com en format físic.

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací