L'Escola de Pensament Lluís Vives de la UV analitza l'impacte a Europa de les empreses xineses

per NLV

Societat

Lourdes Casanova
Lourdes Casanova

L'Escola Europea de Pensament Lluís Vives de la Universitat de València (UV) reprén la seua programació aquest mes d'abril amb una videoconferència de la directora de l'Institut de Mercats Emergents de la Universitat Cornell de Nova York, Lourdes Casanova, titulada L'auge de les empreses xineses i l'impacte a Europa, que tindrà lloc a través de la plataforma Blackboard Collaborate a les 18 hores amb inscripció gratuïta prèvia.

La intervenció de la professora Lourdes Casanova, que moderarà el director del Centre de Documentació Europea de la UV-Fundació General de la Universitat de València, Cecilio Tamarit, s'emmarca dins del cicle «Les raons d'Europa», que compta també amb la col·laboració del Centre d'Excel·lència Jean Monnet sobre Integració i Globalització de la UV.

L'auge de les multinacionals xineses es fa evident quant al seu creixement tant en grandària com en termes de presència global. Aquest fenomen econòmic i empresarial vé produint-se al llarg de l'última dècada i, a més, d'una manera «espectacular».

Aquestes grans empreses «han sorgit com a competidors formidables dels operadors tradicionals occidentals, instigant canvis profunds, com el desplaçament dels fluxos comercials i d'inversió, nous models comercials i el sorgiment d'una nova geografia d'innovació global», explica l'acadèmica i autora del llibre La era de las multinacionales chinas.

En aquest volum, Lourdes Casanova «captura les forces que impulsen el creixement disruptiu de les corporacions multinacionals xineses».

«Després d'una presentació de l'auge de les empreses xineses, el llibre analitza les característiques corporatives d'aquestes empreses i com es comparen amb les multinacionals occidentals en termes d'ingressos, beneficis, marca i estratègia comercial. El llibre utilitza dades i estudis de casos per a descriure els problemes rellevants amb l'objectiu de proporcionar informació als executius globals sobre com col·laborar i competir amb empreses xineses», assenyala Cecilio Tamarit.

En definitiva, Lourdes Casanova examina en la seua obra «les característiques comunes de les entitats xineses i els seus esforços per a fer de Xinesa un centre d'innovació»; i il·lustra «la seua anàlisi amb estudis de cas i entrevistes amb executius corporatius i experts en institucions multilaterals», conclou.

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací