Diverses organitzacions recullen signatures contra la Llei de Plurilingüisme i exigeixen la seua derogació

BEA, SEPC, Joves Decidim-PV, Acontracorrent i COS han llançat la campanya #LleiPlurilingüismeNo #NoPEPLI

per NLV

Llengua

Foto Daniel García-Sala
Foto Daniel García-Sala

Les organitzacions Bloc d’Estudiants Agermanats (BEA), Joves Decidim-PV, Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans-València, Acontracorrent  i COS han engegat una petició adreçada a la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport en què exigeixen la derogació de la Llei de Plurilingüisme i una política cultural compromesa de consolidació i foment real de l'ensenyament en valencià.

La campanya de recollida de signatures #LleiPlurilingüismeNo #NoPEPLI reclama a la Conselleria una rectificació urgent en l’execució de la Llei de Plurilingüisme.

Aquests col·lectius consideren que «l’actual execució de la Llei de Plurilingüisme està a punt de causar un mal irreparable a la normalització del valencià, i la comunitat educativa i la societat civil no estan disposades, de cap manera, a permetre-ho». 

Per això donen «total suport a les reclamacions manifestades per la comunitat educativa de les comarques valencianoparlants del País Valencià, motivades per la implantació del PEPLI», ja que «aquest suposa la reducció i la limitació del valencià com a llengua vehicular de l'ensenyament en favor del castellà, a més d’una gestió de l’ensenyament de l’anglés que no atén a cap criteri pedagògic».

Les persones que vulguen adherir-se a la demanda de protecció i potenciació de l’ensenyament en valencià, poden fer-ho en la plataforma change.org.

Agermana't: Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací