Escola Valenciana celebra una reunió amb la Diputació d’Alacant

La Vicepresidenta i diputada de cultura, Julia Parra, ha rebut l’entitat a la seu de la Diputació a Alacant

per NLV

Llengua

El gerent d'EV, Francesc Felipe; el president d'EV, Natxo Badenes; la vicepresidenta i Diputada de Cultura de la Diputació d’Alacant, Julia Parra; Ismael Vicedo, de la Cívica de l'Alacantí,  i Marga Pastor, de Terres del Vinalopó
El gerent d'EV, Francesc Felipe; el president d'EV, Natxo Badenes; la vicepresidenta i Diputada de Cultura de la Diputació d’Alacant, Julia Parra; Ismael Vicedo, de la Cívica de l'Alacantí, i Marga Pastor, de Terres del Vinalopó

Escola Valenciana - Federació d’Associacions per la Llengua s’ha reunit aquest divendres amb la vicepresidenta i diputada de Cultura de la Diputació d’Alacant, Julia Parra Aparicio, per demanar l’impuls del valencià per part d’aquesta institució, així com per a obrir vies de col·laboració.

A la reunió han acudit en representació d’Escola Valenciana el president, Natxo Badenes; el gerent, Francesc Felipe i Ismael Vicedo i Marga Pastor, en representació de les organitzacions La Cívica de l’Alacantí i Terres del Vinalopó, respectivament.

En primer lloc, Escola Valenciana ha valorat el gest de la presidenta de reunir-se amb l’entitat i el valor de la Llei d’Alacant, la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià, com a marc  de consens en la promoció del valencià.

Segons Natxo Badenes, «el valencià és la llengua pròpia del poble valencià i no té color polític, sinó que l’hem de defensar i promoure de forma transversal, i mantenir així el marc de consens que va suposar la LUEV el 1983».

Escola Valenciana ha demanat que la institució provincial «impulse el valencià a les comarques meridionals del nostre país». Per a l’entitat, és molt important que la Diputació «se sume a la promoció de la nostra llengua i cultura, i faça valdre la creació cultural en la nostra llengua que representen figures importants com Carme Miquel, nascuda a la Nucia; Enric Valor, nascut a Castalla; Carmelina Sánchez-Cutillas, criada a Altea; o Isabel-Clara Simó, nascuda a Alcoi».

Finalment, s’ha establit la col·laboració amb Escola Valenciana i s’han plantejat vies conjuntes de promoció del valencià a les comarques d’Alacant i del sud del País Valencià.

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací