Intersindical aconsegueix que s'agilitze la cobertura de 1.524 llocs de treball vacants en la Generalitat

El sindicat n'ha detectat més de 2.800 entre el Personal del Servei de l’Administració del Consell

per NLV

Societat

Intersindical aconsegueix que s'agilitze la cobertura de 1.524 llocs de treball vacants en la Generalitat
Intersindical aconsegueix que s'agilitze la cobertura de 1.524 llocs de treball vacants en la Generalitat

STAS-Intersindical Valenciana ha aconseguit agilitzar la cobertura de vacants en la Generalitat després «d’un exhaustiu -i rigorós- treball de recerca i detecció dels més de 2.800 llocs de treball sense ocupant entre el Personal del Servei de l’Administració del Consell, i de mesos de mobilització continuada amb diverses concentracions, pressió en xarxes socials i difusió als mitjans de comunicació», segons ha explicat el sindicat en un comunicat. 

Aquesta campanya, «l’objectiu de la qual era millorar les condicions laborals de les treballadores i treballadors públics i, a més, contribuir a la millora dels serveis que presten a la ciutadania, ha arribat a un acord amb el Consell per a agilitzar la cobertura de 1.524 llocs vacants el 2021 per a gestió administrativa i atenció en serveis públics essencials».

Intersindical mostra la seua satisfacció per l'acord, però el considera «del tot insuficient, ja que es limita a poc més del 50% dels llocs vacants», i això «tan sols serveix per a pal·liar un dèficit absolutament injustificable sense comptar amb la necessitat urgent de personal per a gestionar els programes vinculats als fons de recuperació».

A més, «com que cap d’aquests llocs de treball està creat i dotat pressupostàriament per previsió, o per generositat, sinó per pura necessitat, mantenir-los vacants constitueix una mostra fefaent de negligència per part de qui té com a responsabilitat prioritària garantir els serveis públics essencials de la ciutadania valenciana», ha apuntat.

Per aquest motiu,  Intersindical Valenciana, «fermament compromesa en la millora dels serveis públics i les condicions de treball del personal que els ha de garantir, continuarà la campanya de mobilitzacions, enquadrada en la reivindicació de “més personal per gestionar el personal”, amb concentracions davant les conselleries d’educació, funció pública i hisenda els propers dies 21, 27 d’abril i 5 de maig», ha conclòs.

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací