El SUP denuncia Oriol Mitjà per comparar policies i criminals

L'epidemiòleg es disculpa i retira un tuit en què afirmava que comparteixen predisposició genètica per a la violència

per EP / NLV

Societat

El SUP denuncia Oriol Mitjà per comparar policies i criminals
El SUP denuncia Oriol Mitjà per comparar policies i criminals

El Sindicat Unificat de Policia (SUP) ha presentat una denúncia contra l'epidemiòleg Oriol Mitjà, assessor del govern de Quim Torra al començament de la pandèmia, per un tuit en el qual va afirmar que policies i criminals tenen una predisposició genètica a la violència, un missatge que ja ha retirat i pel qual ha demanat disculpes.

Segons el SUP,  ha demandat Mitjà als jutjats de guàrdia de Madrid perquè entén que podria haver incorregut en un delicte de calúmnies i injúries als agents policials, ja que ha usat «una sèrie de disbarats i arguments falsos».

L'epidemiòleg va escriure en la piulada esmentada: «Sempre cal condemnar la violència i també la violència policial. Els policies i els criminals tenen la mateixa freqüència d'algunes alteracions genètiques que predisposen a la violència (com la síndrome XYY, 'supermacho')».

En el seu comunicat, el SUP assegura que «no tolerarà aquest nou atac de l'àmbit independentista que usa de manera intencionada falsedats i hipòtesis absurdes per a intentar menyscabar la integritat i l'honor de tots els nostres companys».

El SUP exigeix una «rectificació immediata i pública» a Oriol Mitjà, després de recalcar que els policies no són «violents», sinó que utilitzen la força que els atorga l'Estat «de manera proporcional per a protegir els ciutadans», també al mateix epidemiòleg i a «tots els que l'ovacionen».

Mitjà ha esborrat el missatge publicat en Twitter i ha demanat disculpes «per haver emès una opinió basada en una font que ja no és vàlida», encara que sí que ho era quan ell estudiava, «d'aquí l'error», ha assenyalat.

«En cap moment vaig voler generalitzar ni ofendre al col·lectiu de policies», afegeix el metge, que assegura que va rectificar el seu tuit sobre la «predisposició genètica a l'agressivitat de polítiques i criminals» quan un professor de Psicologia li va fer veure «que l'article va quedar desmentit per estudis posteriors i ja no té validesa».

En el comunicat, Mitjà expressa el seu rebuig a «qualsevol mena de violència» i sosté que és «responsabilitat de tots vigilar que la policia no cometi abusos, ja que en un Estat de Dret són els únics legitimats a usar la violència».

El sindicat vincula el metge amb el «deliri independentista»  i veu aquest tipus de declaracions «pròpies de l'antic règim nazi». «Publicita una sèrie de teories delirants amb l'únic objectiu de fer mal a la policia», afegeixen.

Agermana't

Cada dia estem més prop d'aconseguir l'objectiu de recuperar Diari La Veu. Amb una aportació de 150€ podràs obtindre una devolució de fins al 100% de l'import. Et necessitem ara. Informa't ací